pixel

Започва Българска строителна седмица

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще открие днес (08 март 2011 г.) от 10.00 ч. 11-то издание на международната специализирана изложба Българска строителна седмица. Форумът ще се проведе в Интер Експо Център – София и ще продължи до 12 март т.г.
 
По време на изложбата ще могат да се видят експонати на над 310 компании – производители, вносители и дистрибутори, които ще представят нови, качествени и нестандартни решения в областта на модерното строителство. Изложбени щандове имат както български фирми, така и компании от 30 други държави – Германия, Италия, Турция, Великобритания, Гърция, Белгия, Китай, САЩ, Полша, Австрия, Португалия и др.
 
В рамките на Българска строителна седмица, министър Росен Плевнелиев  ще открие втората национална конференция BuildinGreen “Устойчиво строителство. Енергийна ефективност на сградите”. Събитието ще започне от 10:30 ч. Основните теми на конференцията са свързани с енергийната ефективност в съществуващия сградния фонд – политика и стратегия, енергийна ефективност в новото строителство и готови ли са сградите от 2011 да посрещнат изискванията на 2020 г.? На форума ще се обсъди предизвикателството към технологиите и дали могат новите проекти да изпреварят изискванията на законодателството.

Може да харесате още...