Завърши гласуването за обектите, участващи в конкурса на Баумит „Фасада на сезон лято 2011”

Най-много гласове – 161 от общо 514 гласували, събра фасадата на Еднофамилна жилищна сграда в с. Бели Осъм, община Троян (№9 от колекция Сезон Лято). Сградата е заявена в конкурса от своя инвеститор – г-н Иван Иванов. Проектът е дело на арх. Пенко Терзиев от Троянарх ЕООД. Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система с крайно покритие Силикатна мазилка.
http://fs.baumit.bg/en/?page=viewfasada&id=27

На второ място със 104 гласа се класира обект № 16 от колекция Лято „Сграда със смесено предназначение в гр. Велико Търново, ул. Независимост 7”.  Инвеститор на сградата е фирма Модеа С ЕООД, а прекрасното изпълнение на възстановяването на фасадата е дело на фирма Марто-М ЕООД, която е и заявител в конкурса. За дълготрайността на санирането голяма роля играят и добре подбраните материали – Баумит интегрирана топлоизолационна система с крайно покритие Нанопор мазилка.
http://fs.baumit.bg/en/?page=viewfasada&id=34

СПА Хотел Приморец – обект №10 от колекция Лято събра 88 гласа и се класира на трето място. Сградата е в категория „Административни сгради и хотели – ново строителство” и се намира в гр. Бургас, ул. Александър Батенберг № 2. Проектант на прекрасния хотел е арх. Наталия Люцканова. Фирмата-инвеститор  Булгариен директ райзен, която е заявител в конкурса,  се е доверила на Баумит интегрирана топлоизолационна система с крайно покритие СиликонТоп.
http://fs.baumit.bg/en/?page=viewfasada&id=28

Трите фасади отиват на  финалния кръг, където ще се състезават с първите три фасади от останалите сезони. Гласуването за „Фасада на годината 2011” ще се състои от 1. до 10. 03. 2012 г.