pixel

Ъглови профили предлагат възможности за елегантен и креативен дизайн

Alfercurve

Ако са необходими преходи с елегантни извивки, профилите за ъгли на Alfercurve лесно се адаптират към желаната линия. Серията включва профили от два материала с височини от 2 до 30 мм. Една от специалните характеристики на гамата е серията огъващи се ъглови профили, които благодарение на специалното си щанцоване, позволяват оформяне на извивки според конкретните нужди и заобляния в покритието с плочки.

Огъващите се ъглови профили се предлагат от лъскава неръждаема стомана VA2, алуминий, анодизиран в сребро или злато с височина от 2 мм до 30 мм.

Серията Alfercurve се използва навсякъде, където трябва да се поставят специални дизайнерски акценти с извивки и криви или преходи на материалите, които трябва да бъдат подчертани. Известни примери за приложение са Берлинският дворец и круизният кораб AIDAnova.

Берлинският дворец, преустроен по проект на италианския архитект Франко Стела, процъфтява от контраста между барокова и съвременната архитектура, в която големи части от историческия дворец са реконструирани и комбинирани с нови модерни елементи. Интериорът е изцяло преработен – тук са използвани около 1500 м ъглови профили Alfercurve.

Alfercurve

4 075 м радиални прегради, изработени от лъскава неръждаема стомана с височини 10 мм и 12,5 мм, могат да бъдат намерени в различни зони на луксозния лайнер AIDAnova, първият круизен кораб в света, който се управлява изцяло с LPG, пътуващ по световните океани от 2018 г. насам. Всички ъглови профили са оптимално проектирани за средните и високи изисквания на закрито и открито.

Комбинациите от материали между зидария, дърво, замазка или бетон от една страна и плочки, от друга, привличат вниманието, благодарение на Alfercurve, които ги разделят с нежни извивки. Независимо дали на пода, на стената или на свободно стоящи елементи, профилите Alfercurve предлагат широка гама от възможности за елегантни и креативни дизайни, където се изискват плавни форми вместо ясни ръбове.

Снимки – alferpro.

Може да харесате още...

Izolacii.eu