Активна хидроизолационна мембрана за бетон Polyfleece SX® 1000

Polyfleece SX

Хидроизолационната мембрана Polyfleece SX® 1000 на немската компания Ankox е висококачествен изолационен продукт, който се отличава с уникално покритие с възможност за набъбване – с други думи хидрофилна запечатваща мембрана. Продуктът може да се приложи предварително като свързваща мембрана към пресен бетон и елементи от бетон или последващо като пълно повърхностно външно уплътнение.

Polyfleece SX

Мембраната, изработена от модифицирани полимери, се разширява при контакт с вода и образува особено ефективно уплътнение поради нейната 150-процентна скорост на разширяване. Когато се използва като уплътнение върху пресен бетон, мембраната се поставя с покритата страна към плочата или се фиксира към кофража. Крепежните елементи са положени върху непокритата страна на мембраната, която абсорбира част от водата, съдържаща се в бетона. Така бетонът практически се вгражда в мембраната, което води до механично свързано уплътнение, което е ефективно и осигурява изключително надеждна хидроизолация.

Polyfleece SX

Поставена като външно уплътнение, мембраната Polyfleece SX® 1000 може да се използва и като външно уплътнение за съществуващи конструкции (стоманобетонни сгради) или в лентови формат, или за изолация на големи, плоски повърхности.

За повече информация: Ankox

Вижте също...