pixel

Акустичен панел от тръстика

Hiss Reet

Тръстиката е един от най-старите строителни материали, използвани от човека. Това е така, защото тя израства отново, устойчива е, отблъсква водата и има ниска топлопроводимост. Затова се използва като покривен и изолационен материал за стени. Но естественият строителен материал може да се използва и на закрито. С Reet Acoustic Absorber, компанията Hiss Reet предлага иновативна употреба като звукопоглъщащ таванен панел.

Един модул се състои от носеща плоскост с размери 50x50x18 cм, върху която тръстиковите снопове са закрепени вертикално с помощта на пяна за залепване. Отрязаните краища са насочени към помещението. Благоприятният за страдащи от алергии акустичен елемент постига клас на звукопоглъщане С в съответствие със стандарт DIN EN ISO 11654, което го прави силно поглъщащ и подходящ за помещения с умерен обществен трафик. Елементите могат да се използват например за проектиране на работни места, магазини и частни помещения.

Hiss Reet

При сухо строителството тежките от 13 до 15 кг елементи могат да се монтират с директни окачвания или с релсова система под тавана.

Необработените акустични елементи отговарят на строителен материал клас B2 и следователно се считат за нормално запалими. С допълнителна импрегнация може да се постигне клас на строителния материал В1 (забавител на горенето).

Възможни са персонализирани решения, като например вграждане на осветителни елементи в тръстиковите панели.

Снимки: Hiss Reet

Може да харесате още...