pixel

Акустични панели от дървесни влакна

Lignotrend

Закритите басейни са сред най-взискателните сгради по отношение изискванията на строителната физика. Трябва да се вземат предвид звукоизолацията, пожарозащитата, защитата от влага и влиянието върху използваните компоненти на въздуха, съдържащ хлор. Архитектът Майкъл Дъфнер използва за таваните на закрития плувен басейн във Валдсхут-Тиенген акустични панели от Lignotrend, които отговарят на тези изисквания.

Дървената облицовка от панели Ligno Akustik light е подредена във форма на вълна между бетонните греди. Те формират важен елемент от дизайна и създават топъл контраст с останалите материали. Абсорбаторите от дървесни влакна на сребърна ела намаляват времето за реверберация и нивата на шум в иначе отекващата среда и осигуряват акустична компенсация на помещението със стойност на абсорбция до 0.90.

Панелите са класифицирани като труднозапалими. Те са устойчиви на образуване на плесени (при влажност и температури, преобладаващи в басейните) и нечувствителни към съдържанието на хлор във въздуха.

Може да харесате още...