pixel

Архитекти обсъждат в Бургас как да направят градовете по-красиви

arhidei

Сивотата на българските градове може да бъде заменена с цветна и разчупена визия с прилагането на иновативни решения. Възможностите за преобразяване на околното пространство в последно време вълнува все повече архитекти, дизайнери, инвеститори и проектанти. Последните тенденции в тази насока вече се обсъждат в Бургас в рамките на форума “АрхИдеи”. Той започна днес в експоцентър “Флора” и ще продължи до 21 август. По време на форума ще бъдат представени лекции на различни теми от водещи експерти в строителството, дизайна и архитектурата.

Дизайнерите са избрали Бургас за първото издание на “АрхИдеи” заради иновативните решения, приложени в обновяването на градската среда. Те подчертаха, че новите автобусни спирки и пътнически терминали придават модерна визия на града.

“Поздравявам младите дизайнери за тази инициатива. Живеем в ера на модерни технологии. Днес всеки снима и разпространява това, което му харесва. Наскоро бургаски студенти, които учат в САЩ, ми изпратиха снимка на компаса от ул. “Александровска”, поместена в американски сайт. Колкото повече даваме възможност на тези красиви места да получават нов духовен облик и красива композиция, толкова по-живописни и наситени с настроение ще бъдат нашите градове”, заяви кметът Димитър Николов по време на откриването на “АрхИдеи”.

Организаторите са избрали Флората за провеждане на форума, тъй като експоцентърът бе награден в конкурса “Сграда на годината” и е едно от емблематичните места в Бургас.

Може да харесате още...