pixel

Баумит започва дейност във Франция

Баумит Франция

Експертът в областта на топлоизолационните системи, мазилки и замазки продължава експанзията си. 25 години след своето създаване Баумит продължава курса на експанзия. След тригодишни подготвителни работи в Париж вече фунционира  Baumit France SAS. Във фокуса на 15 членния състав на фирмата под ръководството на Никола Мот са топлоиозолационните системи Баумит.

„Тъй като в Германия вече сме добре позиционирани с  осем производства и 500 сътрудници, Франция със своите 30 милиона домакинства е наш стратегически важен пазар. Преди всичко, в такива гъсто населени индустриални зони като Париж, много от жилищните сгради имат лоши строителни показатели и не са изолирани. Спестяването на средства е основна тема с общонационален интерес във Франция. От няколко години в страната се полагат големи усилия да се създаде интерес към екологията и топлоиозолирането. Този пазар расте неимоверно много. Бихме искали да се презентираме на френския пазар с нашите иновации и да участваме в изграждането на пазара.“, разяснява Роберт Шмид, управител на Баумит Бетайлигунген ГмбХ, ангажиментите на Баумит във Франция.

Идеи с бъдеще за голямата нация
Първите проекти за топлоизолиране на Баумит във Франция могат да се случат точно в Париж. Най-големите иновации като Баумит Нанопор мазилка, Баумит open Климафасада и Баумит Клебеанкер СтарТрек събудиха интереса на строителния бранш в страната.

„В средносрочен план ще разширим своята дейност  от Париж/Ил де Франс към областите Елзас и Рон-Алп. Нашата цел е, да бъдем лидери в областта на топлоизолационните системи за фасада, така че не можем да заобиколим Франция,“ каза Роберт Шмид.

Баумит Интернационал 2012: стабилен резултат, благодарение на иновациите
Въпреки тежките икономически условия, които са характерни за много страни от източна и югоизточна Европа, Баумит успя сумарно да достигне оборота  от предходната 2011 г., който е 840 млн. евро. Успяхме да задържим и бройката на нашите сътрудници – 2.800 човека в 30-те държави, в които има фирми Баумит. Инвестициите за 2012 г. са над 45 млн. евро.

Концерните зад марката Баумит
Зад марката Баумит стоят два концерна, които са 100% притежание на две австрийски фамилии: Шмид Индустри Холдинг и групата Витерсдорфер. През 2012 г. с 4.700 сътрудници Шмид Индустри Холдинг постигна оборот от 1,3 милиарда евро. Най-голям оборот холдингът постига от продажбата на вар, цимент, топлоизолационни системи, продукти на строителната химия, както и топлоизолационни плочи. Шмид Индустри Холдинг обединява 90 фирми в 19 държави, сред които с най-голяма популярност са Вопфингер Баущофиндустри, Баумит Бетайлигунген ГмбХ, Аустротерм, Мурексин, Лоренчич и Волф Пластикс.

 

Може да харесате още...