pixel

Биоразградим изолационен материал BioFoamPearls

BioFoamPearls е биоразградим експандиран изолационен материал със свойства, сравними с тези на EPS (стиропор), който се произвежда от холандската компания Termokomfort Nederland B.V. . Този органичен EPS е подходящ за изолация при ново строителство и обновяване.

Материалът е от преработени органични отпадъци. След компостиране и фотосинтеза се използва ферментационен процес, който превръща веществото в лактидни молекули. Те се полимеризират и образуват така наречените биозърна. От тях след разпенване се получава изолационният материал BioFoamPearls.

Патентовано решение позволява тази пяна да се нагрява и експандира, за да се получи материал, който е 100% биоразградим. Важен аспект е по-малкото количество изкопаемо гориво, необходимо за производството на материала, в сравнение с други изолационни материали. Нивата на емисиите на въглероден диоксид също са с 40% по-ниски в сравнение със средните нива на емисиите за всички останали пластмаси, произведени на базата на нефт.

С варианта на продукта – сиви BioFoamPearls® е възможно да се постигнат най-високи нива на изолация, като се използват специално разработени графитни перли с топлопроводимост 0,036 W / mK.

Приложенията на материала включват изолация на стени, покриви и подове. BioFoamPearls се предлага и в тъмносив цвят с плътност около 18,6 кг / м3.

Може да харесате още...