pixel

Борисов: Строителството на магистрала у нас е в пъти по-евтино от Румъния

Премиерът в оставка Бойко Борисов твърди, че цената на километър магистрала у нас е в пъти по-ниска отколкото за аутобан в Румъния. Борисов посети Айтос, където беше подписан договор за изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води. Стойността на инвестицията е близо 19 млн. лв.

„Всички следят чистотата на Черно море. Мисля, че направихме всичко необходимо този проблем, висящ върху нашия туризъм, да бъде изчистен“, заяви премиерът в оставка, цитиран от пресцентъра на МС, и добави: „Нашата работа е това – докато другите правят пленуми или почиват, ние да дадем на хората това, което са мечтали да имат“.

Министър-председателят в оставка открои ползите за здравето на хората, за инвеститорите и за бизнеса. „Сега можем да кажем спокойно, че нашето море е поне толкова чисто колкото гръцките плажове. Ако е било лесно, да са го направили много преди нас, но то не е“, каза той.

Премиерът в оставка отбеляза също така, че в Айтос има и шест санирани блока.
„Проверете цифрите, защото когато те говорят, много по-лесно се коментира кое е истина и кое е лъжа“, призова министър-председателят медиите във връзка с изграждането на магистралите и добави, визирайки лидерът на БСП Корнелия Нинова: „Понеже госпожа Лъжа не спира да лъже и казва, че щяла да строи, но няма да краде. Партия, в която в самата й изпълнителна комисия или бюро има няколко строителни компании“. Според Борисов трябва да се видят цените на километър магистрала в България и в Румъния. „Твърдя, че в България е в пъти по-евтино“, отбеляза премиерът в оставка.

Той призова също така да се сравни колко струва метрото на километър в София, в Будапеща и във Варшава.

dariknews.bg

Може да харесате още...