pixel

Brexit промени мнението на британците

Над 50% от британците, които живеят под наем, възнамеряват да си купят собствено жилище в друг град, където да се преместят да живеят, сочат данните от проучване на специализирани компании за недвижими имоти. Най-активни в това си намерение са наемателите в Лондон – 87% от тях обмислят смяна на местожителството. Причината е, че прекомерно високите наемни нива в британската столица, както и в някои други големи градове, принуждават хората да се преместят, независимо от трудностите, възникващи от това, като например търсене на нова работа и смяна на обкръжението.

От високите наемни нива се оплакват не само гражданите, но и компаниите. Така например във високия клас търговски площи през второто тримесечие се отчита поскъпване от 1% спрямо първото, посочват анализатори. Основната причина е непрекъснатият ръст в търсенето.

Най-висок ръст в наемните нива е регистриран в центъра на Лондон. Там се наблюдава ръст от 8.9% при магазините, докато в останалите части на Великобритания наемните нива при този вид обекти е едва 0.2%.

fakti.bg

Може да харесате още...