pixel

Държавата дава 180 млн. лева за 14 пътни обекта

ulica

250 км от пътната мрежа ще бъдат ремонтирани с пари от Оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР). 180 млн. лева ще бъдат разпределени между 14 пътни обекта. Сред тях са пътят към Леденика, пътищата Варна-Добрич, Стара Загора – Раднево, Севлиево-Габрово и други.

Очаква се ремонтните дейности на отделните участъци да продължат между 26 и 36 месеца, а повечето да бъдат успешно завършени през 2018 г.

До края на лятото пътната агенция трябва да определи кои ще са пътищата, които ще бъдат ремонтирани през следващата годината, за да може още с началото на строителния сезон да започне рехабилитацията им. Това ще бъдат основно участъци от пътната мрежа в Северна България.

Договорите за одобрените проектни предложения ще бъдат подписани от зам.-министъра и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова и председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.

Инвестициите са предназначени за подобряване на достъпността на българските градове и тяхната свързаност с TEN-T мрежата, което ще доведе до по-добро социално и регионално сближаване и осигуряване на възможности за развитие на техния специфичен икономически потенциал.

dariknews.bg

 

Може да харесате още...