pixel

Ди-Трейд и Izocam проведоха съвместен семинар

Di Trade Izocam

Фирма “Ди-Трейд”, съвместно със своя партньор – фирма “Izocam”, организира семинар на тема „Енергийно ефективно проектиране: Пътят напред“.

Събитието се проведе на 01.10.2015 г. в семинарната зала на хотел “Radisson”. Лектор беше Dr. Kemal Gani Bayraktar – технически маркетинг мениджър на турския лидер в производството на изолационни материали – фирма “IZOCAM”. Семинара посетиха както компании, представители на строителния сектор, така и архитекти, консултанти, проектанти, строителни инженери, представители на общини, неправителствени организации и държавната администрация.

Izocam

В първата част на семинара Dr. Kemal Gani Bayraktar представи Националния  план за действие за енергийна ефективност на Министерството на икономиката и енергетиката на Р България. Бяха разяснени основните критерии, изисквания и начини за изпълнение на този план. Презентацията продължи с представяне на концепцията Мулти-Комфортна Къща – какви са очакванията на клиентите, какво представлява енергийно ефективното проектиране. Присъстващите бяха запознати с основните стъпки за постигане на мулти-комфортна къща, а именно: създаване на топлинен комфорт, тишина и спокойствие, акустичен комфорт, качество на въздуха в помещенията, достатъчно светлина и пространство и визуален комфорт. Мулти – комфортната къща е устойчива, като се отчитат екологичните, икономическите и социалните фактори и осигурява най-добрия топлинен комфорт и съответно икономия на енергия. Представени бяха  изпълнени проекти на този тип къщи – както на реновирани сгради, така и на новопостроени жилищни и обществени сгради. Концепцията за мулти – комфортна къща позволява голяма гъвкавост при проектирането на интериора и екстериора, намалява потреблението на топлоенергия, редуцира  и емисиитe на CO2.

Във втората част на презентацията бяха представени материалите, произвеждани от фирма “Izocam”. Присъстващите се запознаха с богатата гама от материали за топло, звукоизолация и пожарозащита, с техническите параметри на материалите, както и с техните предимствата пред материалите, произвеждани от други фирми. Бяха показани и сферите на приложение на всички продукти, както и използването на група от продукти в система. Презентацията завърши с представяне на 50-годишната история на фирма “Izocam”, развитието на продуктовата гама, както и производствените капацитети на заводите на фирмата. Dr. Kemal Gani Bayraktar разказа за програмите за обучение на ученици и студенти, организирани от Izocam, за участието на фирмата в изложения и семинари, както и проектите за развитие на фирмата в областта на сертифицирането и качеството на продуктите.

За Ди-Трейд: 

Фирмата е създадена през 1994 г. като търговска фирма с основен предмет на дейност – внос и търговия с изолационни материали.

През годините на своето съществуване компанията се превърна в една от водещите за строителни материали и системи на българския пазар. Вече две десетилетия предла качествени продукти в областта на изолациите (топлоизолации, хидроизолации, звукоизолации), сухото строителство, строителната химия, подовите настилки и поликарбонатни плоскости.

Може да харесате още...