pixel

Днес откриват завършения надлез при Казичане за 7,5 млн. лв.

В присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството (в оставка) Лиляна Павлова и на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова ще бъде пуснато движението по новоизграденото дясно платно на надлеза при Казичине.

Той е над ж. п. линията София – Бургас на път II-18 от км 32+240 до км 32+680. Събитието, на което ще присъства и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, ще се състои днес, 9 декември 2016 г., от 10.00 часа на надлеза.

Доизграждането на съоръжението стана възможно с осигурените от правителството през месец април т. г. 7,5 милиона лева.

Строителството започна на 29 август и проектът беше изпълнен за 100 дни.

Изграждането на надлеза започва преди 24 години, през 1992 г. До 2004 г. е построено само лявото платно, по което до момента се осъществяваше движението. С изграждането и на дясното платно в участъка от Северна скоростна тангента до автомагистрала „Тракия“ се очаква значително да се подобри организацията на движението, да се повиши безопасността на движението и да се хомогенизира цялата отсечка от пътен възел „Сливница“ до АМ „Тракия“.

Участъкът е важна пътна връзка, по която преминава тежкотоварният трафик от ГКПП „Калотина“ към Капитан Андреево и пристанище Бургас.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „ГБС Инфраструктурно строителство“ АД. Строителният надзор е осъществен от „Пътинвестинженеринг“ АД. Проектант е „Пътпроект“ ЕООД

Може да харесате още...