pixel

Дом от рециклирани панели в Тексас

Това интересно семейно жилище в Далас, Тексас, е плод на желанието на собственика да изгради свой дом изцяло от рециклирани и регенерирани материали. Вдъхновени от местния „ранчо“ стил, Buchanan Architecture са проектирали „Casa Linder“ така, че да се използват рециклирани гофрирани стоманени панели и регенерирани снегобранни дъски за покрива и външните стени.

Къщата се състои от серия от свързани помежду си модули, простиращи се от верандата назад към гаража. Два открити двора предлагат различни функции на открито, като входящият двор действа и като покрита веранда. Вторият пък разделя основната жилищна площ, включително кухнята и трапезарията, от пространството, където се помещават учебният кабинет и детската стая заедно със сервизните помещения. Този двор може да се използва и за барбекю в летните вечери, а също така осигурява връзката с басейна.

Покривът на продълговия обем е облечен в рециклирани гофрирани стоманени панели с патиниран дизайн. Заедно с визуално доминиращата габионна стена, която прокрива зоната на басейна от външни погледи, той действа като модерна интерпретация на някои от емблематичните елементи на строителния жаргон на Тексас.

greentech.bg

Може да харесате още...