pixel

Dural – залепва за няколко секунди

Dural

Durabase WS WarpSeal е самозалепваща се система за уплътняване от Dural. Тя позволява чисто запечатване в бани и мокри помещения за кратко време. За разлика от течните уплътнители, при нея не е нужно време за съхнене и няма необходимост от почистване.

Durabase WS WarpSeal отговаря на стандартите и опростява хидроизолацията в помещенията. “Разработихме нова възможност за надеждна хидроизолация, която може да се прилага с минимални усилия, като запазва строителната площадка чиста и без прах”, обяснява изпълнителният директор на Dural Михаел Деметър. Премахват се както транспортирането, смесването и нанасянето на лепила, така и времето за изчакване, дължащо се на процесите на сушене. Плочките могат да се полагат веднага след монтажа.

Основата на системата е уплътнителният лист с ширина един метър и дължина на ролката до 30 метра. Лицевата страна на жълтите листове е каширана, което осигурява добра здравина на залепване. Междинният кант не е каширан и благоприятства застъпването на уплътнителните мембрани. За да се улесни работата със самозалепващите се елементи, маскировъчната хартия със силиконово покритие е прорязана на гърба или снабдена с разделител за захващане. Новата гама се допълва от уплътнителни ленти за ъгли и основи с ширина 120 мм, както и от различни ъглови елементи и втулки. Това означава, че ъглите, ваните и душовете също могат лесно да се уплътняват.

Dural

Висока якост на залепване върху много субстрати

Листовете и уплътнителните ленти Durabase WS WarpSeal трябва само да се отрежат на подходяща дължина преди залепването. Първо се залепват вътрешните и външните ъгли, а след това се залепват уплътнителните ленти. После жълтите листове се прикрепят към стената с помощта на фиксиращата лента на гърба. Системата постига сила на залепване от над 20 t/m² само след няколко секунди.

Компонентите на системата са изработени от полиетиленова пяна без мирис. Според Dural те отговарят на високите стандарти за устойчивост благодарение на обработката без емисии и добрата ефективност. Благодарение на гъвкавата структура на строителния материал от пяна, продуктите WarpSeal са много разтегливи и се адаптират добре дори към неравни повърхности. Системата за уплътняване залепва за различни основи, като дърво, бетон, замазка, мазилка, както и за циментови строителни материали, неръждаема стомана, стъкло, емайл и пластмаса. Durabase WS WarpSeal обещава надеждна защита срещу проникване на влага. Системата за уплътняване е тествана в съответствие с изискванията на ETA и строителните норми и позволява уплътняване във всички области в съответствие със стандартите.

Снимки: Dural

Може да харесате още...

Izolacii.eu