pixel

Две метростанции протекоха, започват ремонти

Неработещите ескалатори и асансьори са само един от проблемите на метрото. В последните дни се появиха течове на поне две станции, показа проверка на “Сега“.
От седмици в изключително неугледен вид е метростанция „Княгиня Мария Луиза“, открита 2012 г.

Част от пода на перона й в посока центъра е толкова мокър и кален, че пътниците предпочитат да заобикалят.

Заради теча окаченият таван е отстранен на няколко места, което съвсем загрозява доскоро лъскавата станция. Вода се стича и по стените на метростанцията. Влагата е отлепила плочките на цяла колона от стената на същия перон.

Вече трети месец пък ескалаторът на изхода към Пета градска болница не работи, но явно управата на дружеството няма и намерение да го поправя.

Идентичен е и проблемът в една от спирките на метрото от първия му лъч – „Люлин“ – „Младост“. От известно време вода капе от тавана в метростанция „Стадион Васил Левски“. Метростанцията влезе в експлоатация в Деня на Европа през 2009 г.

„Нормално е, навсякъде стават такива неща. Оправяме ги тази седмица“, коментира проблемите на двете метростанции изпълнителният директор на „Метрополитен“ ЕАД инж. Стоян Братоев пред „Сега“. Той увери, че майстори вече работят за отстраняването на проблема на метростанцията при стадиона.

Преди няколко дни се срути пък част от тавана на входа за метростанция „Св. Климент Охридски“ откъм пл. „Орлов мост“. От дружеството демонтираха увисналото осветление, но металните конструкции продължиха да висят над главите на хората.

Течовете в метростанциите не са ново явление. През 2012 година протекоха станцията на НДК, както и „Сердика II“, където пътниците се прекачват за втория метродиаметър.

Три години по-късно втората отново прокапа, но заради спукана тръба. Обяснението беше, че почвата над метростанциите продължава да сляга.

segabg.com

Може да харесате още...