pixel

Двупластови хидроизолационни системи за подземни части на сгради и съоръжения със синтетични мембрани Flagon

„Двупластови хидроизолационни системи за подземни части на сгради и съоръжения със синтетични мембрани FLAGON: възможностите за тестване определят висока сигурност за водоплътност при тежки условия“ представи арх. Масимо Кунегати, технически директор на FLAG SOPREMA, миналата седмица. Събитието беше организирано от „Изи билд България“АД и се проведе в непосредствена близост до изпълнявания в момента проект с двупластова хидроизолационна система с PVC мембрани FLAGON на подземните части на обект „Административна сграда на Българската банка за развитие“.

Арх. Масимо Кунегати е технически директор на FLAG SOPREMA и е представител на Италия в Европейските технически комисии за създаване на хармонизирани стандарти за хидроизолационни продукти и системи за тунели, подземни части на сгради и съоръжения и покривни конструкции със синтетични мембрани. Той представи продуктите на FLAG SOPREMA, които намират приложения в тунели, подземни части на сгради, подземни паркинги, покривни конструкции и др.

Материали на компанията са в реализирани проекти на арх. Заха Хадид (Баку), сър Норман Фостър (Amman Airport), басейни. Основите на Mall Pleven, покривите на Mall Plovdiv, основите на City Mall – Стара Загора, основите и покривите на Mall Galeria – Бургас, са с материалите на FLAG SOPREMA. Хидроизолационното облекло на FLAG SOPREMA носят двупътният тунел под бул. „Цариградско шосе“, двата метротунела под бул. „Ал. Малинов“, двупътният метротунел към жк „Младост 4“, метротунелът под бул. „Черни връх“, мостовете и виадуктите на АМ „Люлин“.

Людмила Карашка, търговски директор в „Изи билд България“АД, представи продуктите на компанията и припомни, че машината за газопламъчно полагане на битумни мембрани дебютира на бул. „Цариградско шосе“ миналата година.

Подвижното високотехнологично скеле за работа в тунели участва при изграждането на тунел 2 – при Кочериново, от лот 2 на АМ „Струма“, а в момента  на същия обект се изпълнява тунел 1 – при Блатино.
Двупластовата система FLAG SOPREMA е изпълнена и на емблематичната метростанция „Сердика ІІ“.

Лекцията на арх. Масимо Кунегати беше посетена от архитекти, инженери, строители, които се запознаха с петте стъпки при използване на продуктите на FLAG SOPREMA – а те започват с избора на хидроизолационна система, полагането й, проверка на процедурите, тестване на процедурите и завършват с методи за репариране.

gradat.bg

Може да харесате още...