pixel

Една устойчива алтернатива от Uponor

uponor

Подовото отопление не само предлага високо ниво на комфорт, но е и енергийно ефективно. Системата за подово отопление и охлаждане Uponor Klett Silent предлага също и устойчива изолация чрез използване на каменна вата. Производителят споменава и други предимства на системата: екологично чиста, безопасна, тъй като е незапалима, не позволява образуването на мухъл и високо ниво на звукоизолация.

Подовото отопление в комбинация с изолация от каменна вата е двойно устойчиво, тъй като производството на каменна вата е предпоставено от икономия на ресурси и е практически без отпадъци. Основната суровинна база е диабаз (тринатриев фосфат), заедно с варовик, цимент и около 30 процента рециклиран камък (например, производствени отпадъци). Това означава, че се използват почти изключително естествени и достатъчно налични местни суровини. Според Uponor, повече от сто пъти по-голямо количество изолационен материал може да се получи от един кубичен метър суровина. Това прави каменната вата устойчива алтернатива за изолация.

uponor

В допълнение, каменната вата предлага добри изолационни свойства поради високия дял на задържания въздух – това се отнася за топло и звукоизолация. Така материалът е подходящ за жилищно строителство в еднофамилни и многофамилни къщи. Системи като Uponor Klett Silent осигуряват изпитана шумоизолация при удар и по този начин осезаемо намаляват шума при ходене, например. Според Uponor, друго предимство на материала е, че в сравнение с други изолационни материали, каменната вата е незапалима и принадлежи към най-високия клас строителни материали А1. Материалът също е устойчив на мухъл и гниене.

Бързо и лесно инсталиране

Uponor Klett Silent е част от продуктовата гама на системата за подово отопление и охлаждане Uponor Klett и може да се монтира без допълнителни аксесоари и дори самостоятелно. Инсталаторът може бързо и лесно да фиксира тръбите, които са увити с велкро лента, към монтажната плоча с интегрирана изолация от каменна вата чрез леко натискане на крака – отпечатаната инсталационна решетка служи като водач. Корекции са възможни по всяко време. Следователно, системата е не само устойчива, но и гъвкава.

Може да харесате още...

Izolacii.eu