Ефективен дренаж и вентилация за плоски покриви от Klöber

Flavent pro

Немската компания Klöber, част от BMI Group, специалист по професионални покривни аксесоари, представи Flavent pro – напълно новоразработена гама от покривни дренажни системи и вентилатори. В случая на гравитационно оттичане, дренажният капацитет на Flavent pro с DN 70, съгласно информационния лист, е пет пъти над стойността съгласно стандарта DIN EN 1253. Също така, отточните дебити в другите диаметри DN 100, DN 125 и DN 150 се характеризират с над средните стойности на отвеждане. Благодарение на тази ефективност на съоръженията се изискват по-малко отводнители на покрива за безопасното оттичане на плоските покриви в сравнение с конвенционалните канални системи. Това прави възможно да направят значителни икономии на разходите чрез намаляване на необходимите вътрешни тръбопроводни системи.

Flavent pro

Вентилационните продукти от портфолиото на Flavent стандартно са оборудвани с топлоизолирани тръби, така че допълнителни конструкции като отводнители за конденз в покривния пакет не са необходими. Над 30 различни съединителни втулки осигуряват по-икономична и хомогенна връзка с различните видове уплътнения на водещите производители на мембрани за плоски покриви.

Flavent pro

Продуктите от серията Flavent pro са изработени от PPO – висококачествена пластмаса. Този материал има отлична устойчивост и дълъг експлоатационен живот. Оптимизираната геометрия на захранващия поток на дренажите Flavent pro е патентована, а компанията предлага 10-годишна функционална гаранция за водонепроницаемото свързване на дренажните елементи и фабричната предварително монтирана съединителна втулка.

За повече информация: Klöber

Вижте също...