Ефективна топлоизолация за подземни гаражи

Puren

С Puren TG немската компания Puren представя нова, пожароустойчива топлоизолация за подземни гаражи и тавани. С високи изолационни характеристики и устойчивост на влага и мухъл тези елементи дават възможност за сравнително малка дебелина на плочите и напълно отговарят на текущите стандарти в областта.

Puren

Така новото строителство може да се реализира с по-малък обем и нива на таваните. Интегрирани в кофража преди бетонирането, плочите се задържат от бетона и се нуждаят само от един пластмасов дюбел на панел като допълнителна механична защита.
В случай на ремонт и реновация на вече изградени пространства, благодарение на плочите, които са с малка дебелина, се печели допълнителна височина на помещението. Дори когато се монтират в последствие, за поставяне на елементите са необходими само няколко крепежни елемента.

Puren

Плочите с размери 1200×600 mm или 2400×600 mm са снабдени в горната си страна със специална паропропусклива вата, а от долната страна с огнеупорен изолиращ слой. Фугите, ръбовете или повреди в изолацията на гаража могат да бъдат изравнени към съществуващата повърхностна структура с пастообразната маса TG Fix, която се нанася чрез валяк или четка. Накрая се препоръчва цветно покритие със силикатна емулсионна боя.

Вижте също...