pixel

Еко-хотел „на кокили“ в Канада посреща с истински домашен уют

Fogo Island Inn е съвременен нов хотел, който разкрива великолепна гледка към един от най-красивите пейзажи на Канада. С помощта на местно добит дървен материал и кацнал на Северноатлантическото крайбрежие, модерният „хан“ е замислен като уютно място, изградено с респект към природата.

Състои се от два взаимно пресичащи се обема под формаа на „X“ и е оцветен изцяло в бяло. Отвътре е облицован с локално обработен черен смърч, което го кара да изглежда като естествено продължение на зимните пейзажи отвън. Двуетажната сграда, разположена по оста запад-изток, съдържа обществени пространства като галерия и библиотека. Четириетажният модул съдържа всички стаи за гости (за 29 души) и е стратегически разположен успоредно на брега, за да да предложи невероятна гледка към Северния Атлантик. Десетки наклонени колони, подобно на кокили, повдигат края на хотела, който се намира близо до водата, за да се сведе до минимум строителното въздействие върху уязвимата крайбрежна зона.

За интериора строителите са работили в тясно сътрудничество с местните дърводелци и занаятчии, да се създаде вътрешен дизайн, който потапя госта в местната атмосфера. В допълнение към светлото дюшеме и многото естествена светлина тук са използвани традиционни елементи от Нюфаундленд, като например печкио на дърва и местни текстилни произведения, от които струи усещане за топлина, уют и гостоприемство. Хотелът има и модерни обществени места като художествена галерия, библиотека, трапезария, кино, както и покривна палуба със сауни и външно джакузи с изглед към океана.

Модерният хотел е изграден с помощта на екологични и устойчиви елементи. Силно изолирана стоманена рамка и прозорци с троен стъклопакет  правят хотела устойчив на зимните студове. Дъждовната вода и топящият се сняг се събират в огромни цистерни, където водата се филтрира и по-късно се използва за промиване на тоалетните. Слънчеви панели помагат за затопляне на вода за вграденото подово отопление, кухнята и пералното оборудване .

greentech.bg

0

Може да харесате още...