Екологична система за саниране на покриви от Gutex

Gutex

Немската компания Gutex представи Tecadi – екологична система за саниране на покриви, която се състои от устойчиви дървени елементи Ultratherm и Multiplex-top – изолация от влагоустойчиви дървесни влакна с херметична мембрана. Подпокривните елементи предлагат надеждна изолация и защита от атмосферните условия.

Gutex

Елементите Ultratherm са със специален ръб за свързване и осигуряват сигурна защита дори и при много силни валежи. Патентованият профил на ръба, обещава със своята специална геометрия както защита от водния поток, така и висока якост при удари. Плочата се предлага в седем дебелини от 50 до 160 мм. Това я прави подходящо решение за силно натоварени конструкции като например в райони с тежки зими или горещи лета.

Gutex

Системата Multiplex-top е по-евтина от Ultratherm и се предлага в четири различни дебелини между 18 и 35 мм. Плочите, изработени от дървесни влакна могат да задържат конденза или проникващата влага с до 15% от собственото им тегло, които в последствие се освобождават чрез дифузия обратно във въздуха. Това гарантира дълготрайната защита на сградата и създава здравословна и приятна жизнена среда.

За повече информация: Gutex

Вижте също...