pixel

Екологични топящи се лепила и технологиите за тяхното приложение

Bühnen

Bühnen, компания със седалище в Бремен, е специализирана в областта на топящите се лепила и технологиите за тяхното приложение. През 2021 г. компанията добавя към продуктовата си гама топящи се лепила на биологична основа, които са известни на пазара под продуктовото наименование “nature”.

В допълнение към добре познатите нискотемпературни топящи се лепила, продуктовата гама е разширена, за да включва био-базирани горещи лепила.

Новата серия естествени лепила е сертифицирана по DIN и е тествана от външни лаборатории. Високият дял на възобновяеми суровини (до 50%) прави тези лепила особено екологични.

Предимства на естествените топящи се лепила:
– сертифициран продукт по DIN ISO 16620-2:2019,
– 20 – 50% на био основа,
– много високата стабилност на цвета и вискозитета в стопилката води до повишаване на ефективността,
– удобна за потребителя обработка поради липсата на миризма.

Устойчивите естествени стопяеми лепила могат да се обработват с помощта на доказана технология за нанасяне. Много от устройствата Bühnen имат способността да регулират температурата на обработка до точната степен.

Нискотемпературни топящи се лепила

Тези лепила могат да се прилагат при температура от около 120°C до 140°C, докато традиционните топящи се лепила изискват 160°C до 175°C. Лепилата с по-ниски температури на нанасяне допълнително намаляват риска от разтапяне/протичане върху по-тънки субстрати. Нискотемпературните топящи се лепила са особено подходящи за опаковане на чувствителни към температура стоки, като например шоколад.

Когато за нагряването на тръбите и резервоарите е необходима по-малко енергия, емисиите на CO2 намаляват, а клиентите са една стъпка по-близо до целите си за устойчивост.

Снимка: Bühnen

Може да харесате още...

Izolacii.eu