ExSal Therm: нова вътрешна изолация за обезсоляване на зидария

Multipor ExSal Therm

Немският концерн Xella представи нов изолационен панел за вътрешна изолация в Мюнхен. Влажната и мокра зидария може да бъде обезсолена и енергийно подобрена с Multipor ExSal Therm. Солите обикновено навлизат в конструкцията на сградата с влагата, която се издига и пълзи нагоре от земята. Последиците са увреждане от влага и пукнатини в зидарията, а също и в мазилката. В допълнение, подобна среда е благоприятна за образуването на мухъл.

Multipor ExSal Therm

Изолационната система Multipor ExSal Therm абсорбира разтворените соли през водата. Тъй като влагата последващо се изпарява от повърхността на плочата, солите в плоскостта избледняват и се утаяват в предвидените за тази цел пори в материала.

Multipor ExSal Therm

Благодарение на повишената устойчивост на натиск в сравнение с нормалната плоча Multipor, ExSal Therm е в състояние да абсорбира налягането, генерирано по време на кристализацията на солите, без да се повреди.

Практичното решение се залепя директно към стената, нуждаеща се от ремонт, като инсталацията е аналогична на добре познатата изолационна система Multipor и служи като основа за следващите покрития. Плоскостта е с топлопроводимост (λ) от 0.047 W/mK и се предлага в дебелина на панела от 6 cm.

За повече информация: Xella.

Вижте също...