pixel

Фасада от стабилизирана алуминиева пяна

Luum Architects

Архитектурно бюро Luum Architects построи втория си офис. Както и офисът в Остенде, новият офис в Гент също има символичен характер. С фасадата си от стабилизирана алуминиева пяна на фирма Cymat, сградата прилича на сребриста кутия с открояващи се прозорци с черни рамки. Семплият и елегантен архитектурен и интериорен дизайн се състои от една плоскост с различни издадени елементи и вдлъбнати зони.

Концепцията, която стои зад дизайна на новия офис, е да се създаде пространство, което говори за бъдещето и се фокусира върху него, като отговор на актуалните предизвикателства. Настоящият дебат за архитектурата със сигурност е вдъхновил амбициозните цели на проекта.

Архитектите от Luum Architects дават приоритет на актуални проблеми, като обръщат специално внимание на “изследването чрез дизайна” като метод за приложение в градското планиране. Други отдели като интериорният отдел и лабораторията на Luum също гарантират приагането на този холистичен поглед върху архитектурата. Пространствата в техния офис са проектирани така, че да подпомагат проектантите, като създават необходимото пространство за провеждане на тези изследвания.

Затова интериорът на този офис е проектиран като лаборатория. Тук строгата и прецизно разработена среда създава място, където креативността и изобретателността могат да се развиват на воля, подобно на вертикалната градина до водната площадка.

Използването на алуминиевата пяна от Cymat за облицовка на фасадата е в унисон с авангардното бъдеще, което Luum Architects се стреми да въплъти.

Luum Architects

Свойства на стабилизираната алуминиева пяна Alusion™:
– модерен и впечатляващ външен вид;
– съдържа до 100% рециклирани материали;
– акустични абсорбиращи свойства;
– негорима – с нулево разпространение на пламъка;
– високо устойчива на корозия;
– здравина, издръжливост и устойчивост на алуминия;
– размери: (Д х Ш) 1220 х 2440 мм, 1220 х 3048 мм, 1220 х 3660 мм (4′ х 8′, 4′ х 10′, 4′ х 12′). По заявка се предлагат и панели с нестандартни размери и по-дълги плочи. Стандартни дебелини: 12,7 мм, 25,4 мм и 43,2 мм (1/2″, 1″ и 1,7″).

Панелите от алуминиева пяна могат да бъдат покрити със смола и изрязани с водна струя чрез специализираня WJ-метод само от Cymat Technologies Ltd. Могат да се прилагат специални прахови покрития и мокри бои, които правят продукта 100% устойчив на соли и химикали.

Снимки: Luum Architects

Може да харесате още...

Izolacii.eu