pixel

Фасадна изолационна облицовка от 100% рециклирана пластмаса

Plastik 3
За първи път 100% рециклиран облицовъчен пластмасов материал, разработка на нидерландските Overtreders W и Bureau SLA, е използван за изолация на постоянна конструкция. Pretty Plastic е облицовъчен материал, който дава втори живот на изхвърлени строителни продукти. Направена от стара дограма, улуци и тръби, пластмасата Pretty Plastic е пример как отпадъците могат да бъдат практични и красиви.

Пластамсовите изолационни плочки се монтират с един винт и се предлагат в 9 нюанса на сивото. В бъдеще се планира разширяване на гамата от цветове. През 2019 г. пластмасовите плочки Pretty Plastic са получили сертификат за пожароустойчивост от клас Б (много трудно запалими) в съответствие с NEN-EN 13501-1.
Plastik 2

Първата постоянна структура, облицована с Pretty Plastic плочки, е пристойка към училище Sint Oelbert в Остерхаут, Нидерландия. Сградата ще се използва като музикален павилион. Проектирана е от Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten.

Изолационните плочки Pretty Plastic ще бъдат представени на изложението MaterialDistrict 2020 в Ротердам в периода 23-25 ​​юни, 2020 г.

Може да харесате още...

Izolacii.eu