pixel

Фасадни мазилки и бои Термофлекс® – креативно решение за всяка фасада

marisan

Марисан притежава дългогодишна експертиза в създаването на висококачествени решения за защита и декорация на фасадата. Зад марката Термофлекс® стоят плодовете на дългогодишна развойна дейност и постоянни иновации, превръщащи фасадните системи на Марисан в символ на надеждност, експлоатационно качество и уникална визия. Благодарение на това те успяват да придадат на монотонните стени и повърхности почти неограничен брой възможности за архитектурно изразяване и индивидуален характер.

marisan

Гамата обхваща разнообразие от решения, включително:
– самопочистваща се силикатна мазилка с нано частици;
– супер-еластична силиконова мазилка;
– силикат-силиконова мазилка, обединяваща най-доброто от двата типа;
– силикон-модифицирана мазилка с висока устойчивост на механични натоварвания;
– силикат-силиконова мазилка с антична структура;
– мозаечна мазилка в разнообразие от цветове;
– свръх-еластична силиконова фасадна боя с разтегливост до 160%;
– релефна фасадна боя за креативно изпълнение на повърхностите.

Част от предимствата на фасадните бои и мазилки в серията Термофлекс® включват:
– защита от атмосферни условия – влага, слънцегреене и UV-лъчи;
– защита от механични и химични агресори – градушки, изпарения, газове и други;
– съхраняване свежата визия на фасадата – устойчивост на стареене и способност за запазване на наситеността на цветовете за дълъг период от време без риск от замърсяване, избеляване и оцветяване;
– дишаща способност – възможност за извеждане на парите извън конструкцията с цел защита от образуване на конденз.

Фасадните мазилки са класифицирани като негорими. Заедно с фасадните бои, са налични в над 2000 различни цвята и множество структури и фракции.

marisan

Гарантирана защита и свежа визия за фасадата с фасадни мазилки Термофлекс®

Серията от фасадни мазилки Термофлекс® включва разнообразие от готови за употреба пастообразни мазилки от най-различен тип. Портфолиото обхваща както силикатни мазилки с типичните за тях предимства, така и силиконови, силикон-модифицирани и мозаечни мазилки. Общото за всички тях е, че отварят многообразни възможности за оформяне на фасадите в структура и цвят.

Богатият асортимент от фасадни мазилки е сигурен отговор за красиво оформяне на фасади в многообразие от структури и цветове, задоволявайки нуждите на всеки проект.

marisan

Фасадна мазилка за всяка ситуация

В зависимост от специфичните особености на конкретния проект, всеки един може да избира между комплексни продукти като:
– силикатна нано мазилка Термофлекс® Pro Solid Nano с интегрирани наночастици, притежаваща ясно изразен самопочистващ ефект и голяма устойчивост на външни влияния;
– силиконова мазилка Термофлекс® Pro Elastic, притежаваща завидна влагоустойчивост, екстремна еластичност и паропропускливост;
– силикат-силиконова мазилка Термофлекс® Pro Solid, обединяваща предимствата на силикатните и силиконови мазилки – екстремна устойчивост на механични натоварвания, стареене и атмосферни влияния;
– силикат-силиконова мазилка с антична структура Antique за изключително фино и детайлно покритие при рустикални повърхности, устойчиви на стареене и тежки атмосферни условия;
– силикон-модифицирана мазилка Термофлекс® Pro Tech с висока еластичност, ниска абсорбираща способност, добро сцепление към повърхността и устойчивост на механични повреди;
– мозаечна мазилка Термофлекс® Mosaic със силни водоотблъскващи свойства, резистентност на UV лъчи, неподатливост на замърсявания, обезцветяване и стареене и висока адхезия към множество видове повърхности за защита и декорация на силно натоварени екстериорни площи.

marisan

Безкомпромисна защита за фасадата и подобрена негоримост

Изборът на различните продукти от гамата на пастообразните мазилки Термофлекс® гарантира постигане на качествено и трайно финишно покритие върху стари и нови минерални основи като цимент, циментови мазилки и шпакловки, бетон, топлоизолационни плочи, продукти на гипсова основа и други.

Благодарение на постоянните подобрения в структурата и състава на продуктите пастообразните мазилки от Pro серията на Марисан притежават подобрен клас на горимост (А2), характеризиращ ги като негорими продукти. Това ги превръща в устойчива бариера за разрастване на възникнали пожари. По този начин спомагат за намаляване на материалните щети и подсигуряване на сигурността на обитаващите, задържайки пламъците и запазвайки здравината на конструкцията възможно най-дълго време.

Наред с всички тези функции, фасадните мазилки от най-висок клас допринасят и с много други предимства, като например самопочистващо свойство, възможност за тониране в над 2000 различни цвята, избор между разнообразие от влачени и драскани структури с различна финост на фракциите и др.

marisan

Фасадни бои Термофлекс® за уникални фасади с индивидуален стил

Фасадните бои Термофлекс® са доказан високоефективен инструмент за постигане на ярко изразени цветни повърхности, акцентиращи върху архитектурата на сградата, нейния дух и внушение. Освен дизайнерска, фасадните бои на Марисан имат и важна защитна функция. Те спомагат за постигане на здрави, стабилни и дълготрайни покрития, устойчиви на климатични промени и особености на външната среда.

Изборът на фасадните бои Термофлекс® вещае професионални резултати и постигане на покритие с дълготрайно експлоатационно качество. Това е възможно благодарение на заложените свойства като устойчивост на замърсявания и UV-лъчи, водоотблъскване и висока паропропускливост. Така фасадата запазва свежия си облик за десетилетия напред.

Гамата на фасадните бои на Марисан включва:
– Термофлекс® Super elastic – свръх еластична дишаща боя с разтегливост до 160% за саниране на напукани фасади и при сгради в проект на реновиране. Позволява преодоляване на пукнатини в основата до 1 мм;
– Термофлекс® Релефна фасадна боя – модерна декоративна ролкова боя с изразена релефна структура за образуване на здраво, ненапукващо се декоративно покритие, което лесно коригира леки неравности и фини пукнатини в повърхността;
– Термофлекс® Силиконова фасадна боя – силно устойчива боя с изключителна еластичност, водоотблъскващи свойства и много висока паропропускливост, позволяваща “дишането” на фасадата.

За да се запознаете с това как биха изглеждали различните структури, фракции и цветове на фасадните бои и мазилки в серията Термофлекс®, посетете специално-създадения Конфигуратор на цвят и структура.

За повече информация – Марисан.

Може да харесате още...