pixel

Фасадно покритие – ефективно средство за пестене на енергия

SICC Coatings

Със своето готово за употреба фасадно покритие ThermoProtect, берлинската компания SICC Coatings предлага решение за поддържане на ниски енергийни разходи през всички сезони и подобряване на общия енергиен баланс на сградата.

Ефективност по всяко време на годината

Продуктът на SICC Coatings е базиран на технологията на отразяващата мембрана и има чисто физичен ефект. Дисперсията е обогатена с микроскопични стъклокерамични перли и активатори, които развиват ефекта си при свързване с монолитна зидария. Мембраната предотвратява проникването на вода от валежи или конденз, а капилярният ефект също така изсушава зидарията. Сухата фасада изолира значително по-добре, което означава, че има по-малко топлинни загуби и слънчевата енергия от ниско разположеното слънце се абсорбира по-ефективно през зимата. През лятото ThermoProtect използва отразяването на късите вълни на слънчевата светлина и насочените процеси на изпарение, за да предотврати прекомерното нагряване на външните стени.

SICC Coatings

Ефективна защита срещу водорасли и мъх

Намалените топлинни загуби през зимата и ефективността на пасивното охлаждане през лятото видимо подобряват енергийния баланс на сградата и по този начин намаляват разходите. Ефектът обаче не се ограничава до оптимизиран енергиен баланс. Сухите външни стени предотвратяват нашествието от водорасли и мъх и  предотвратяват необходимостта от чести ремонти.

Готовото за употреба фасадно покритие е подходящо за почти всички основи и освен това е устойчиво на агресивни влияния на околната среда и на атмосферни влияния, има ниски емисии и е без разтворители.

Снимки: SICC Coatings

Може да харесате още...

Izolacii.eu