pixel

Феновете на мини-къщите в САЩ вече си имат сайт за запознанства

В САЩ все повече хора се увличат по т. нар. движение за малки къщи – група от хора, които споделят мнението, че е по-добре да живееш в малък дом с размерите на една просторна стая. Философията е проста – по-малко имущество и вещи – повече живот и хубави преживявания. Представете си обаче, че поддръжник на тази концепция се ожени за жена, която очаква голям апартамент с много стаи – по една за всеки член на семейството плюс „социалните зони“. Рано или късно конфликтът ще изригне. Обитаването на „малките къщи“ е начин на живот, който не е за всекиго.
tiny-houses

Ето обаче, че феновете на „Движението за малки къщи“ вече си има свой сайт за запознанства.

„Докато изследвах движението за малки къщи, забелязах няколко теми. Едната от тях беше, че “другите хора” просто не разбират нашите ценности,“ пише един от феновете на  концепцията, Кай Ротчек, който е създал сайта за запознанства в тази общност. „Любителите на малките къщи из няколко различни блога и форума коментираха, че те са уверени в своите решения, които са направили сами, но когато става въпрос за другарството – нещо им липсва. Те имат трудности да срещнат хора, които споделят същата гледна точка за това кое е важно, затова първите им срещи с потенциални партньори рядко се прераждат във връзка.“

Няма съмнение, че в коментарите на различните хора могат да се намерят достатъчно причини, поради които малцина биха искали да споделят 30 квадратни метра, разположени на средата на нищото. Въпреки това, тъй като все повече американци се влюбват в този начин на живот, а и все повече местни юрисдикции приветстват и легализирането на малките къщи и позволяват развитието на малки общности от тях, то тези предубеждения навярно ще се променят.

greentech.bg

1

Може да харесате още...