Фибран се представя на Batimat от 7 до 12 ноември 2011

За поредна година Фибран участва на международното изложение, посветено на строителството, BATIMAT (щанд № 1 N 63). BATIMAT 2011 се провежда в момента в Париж до 12 ноември включително.

Присъствието на Фибран в повече от 25 държави с множество търговски офиси и производствени мощности в света подчертава мащабната стратегия за развитие на компанията.

Тази година Фибран се представя в Париж с нови топлоизолационни приложения с нови продукти от каменна вата FIBRANgeo и екструдиран полистирен FIBRANxps, заедно с новите продукти за сухо строителство и по-специално гипскартон FIBRANgyps, особено подходящ за ремонтни работи.

Продуктите FIBRANgyps от гипскартон за сухо строителство, които се произвеждат в новия завод на Групата в Италия, се представят за първи път на европейско равнище.

Също така, са представени и новите специални продукти FIBRANxps и продукти от каменна вата FIBRANgeo с висока якост на натиск от 50 kPa и 70 kPa, както и FIBRANgeo BP-50 BIT и FIBRANgeo BP-70 BIT с битумно покритие, предназначени за специални и индустриални приложения.

FIBRANgeo BP-50 и FIBRANgeo BP-70 продукти от каменна вата са предназначени за метални покриви.

FIBRANgeo BP-021 продукти от каменна вата са предназначени за външни комплексни фасади.

FIBRANgeo B-090 AX продукти от каменна вата с покритие от крафт хартия са предназначени за външни окачени фасади.

Изложението е съпътствано със семинари на изложителите, среща на международно признати архитекти, конференции и кръгли маси. Обсъждат се грандиозни проекти с регионално и географско значение. Сградите трябва да са адаптирани към климата на регионите и тяхната висока енергийна производителност да се постига благодарение на разнообразни архитектурни и технически елементи и решения с цел повишаване на комфорта на обитателите.

Увеличението на ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ В СГРАДИТЕ е цел от общ интерес за всички държави-членки на Европейския съюз.

Европейските и националните енергийни политики от последните двадесет години, както и производството на топлоизолационни продукти са ориентирани към изграждането на по-щадящи околната среда сгради, и към основната роля на сградите като реален енергиен ресурс.

Енергийните спестявания, получени чрез топлоизолация, са ефективни. Енергията от нови производствени мощности и модернизацията на съществуващи сгради са предназначени да се използват като инструмент за решаване в краткосрочен и средносрочен план на енергийната система на всяка страна.

За контакти и повече информация – www.fibran.bg