Fugi-Fix Sani за саниране на стари паважни настилки и повредени фуги

Възможностите за ремонт на повредени циментови фуги при паважни настилки доскоро бяха ограничени и най-често се свеждаха до трудоемкото и по-скъпо ново изграждане на засегнатия участък. Fugi-Fix разшири гамата си от качествени фугиращи смеси. Fugi-Fix Sani е специален разтвор за ремонт на стари настилки или паважни канали.

След третирането с Fugi-Fix Sani старите и разрушени циментови фуги се заменят от настилка с единна и хармонична визия. Продуктът вече е тестван на множество строителни площадки и доказва своята ефективност.

Двукомпонентната ремонтна маса е създадена на основата на епоксидни смоли и може да бъде използвана при фуги с минимална ширина от 3 мм и дълбочина от само 10 мм, както и при много по-големи повреди. Благодарение на изключително добрата си разливност, Fugi-Fix Sani прониква много добре в увредените участъци на циментовите фуги. Перфектната формула от пълнители и епоксидни смоли свързва продукта идеално с остатъчните циментови фуги.

Преди употребата на продукта старите фуги следва да се почистят много добре от замърсявания и свободни парченца и финално да бъдат овлажнени. Смесената фугираща смес за паважни настилки се разпределя върху съответните повърхности с помощта на гумирано бутало или маламашка (за по-малките участъци). След около 10 минути повърхността на камъка се измива старателно с четка и се почиства от останките на разтвора. След около 24 часа участъкът е напълно готов и може да бъде използван.

Fugi-Fix Sani е наличен в цветовете пясъчен, сив и антрацит. Специалната смес може да бъде обработвана при минимална температура на основата от 0 градуса, самовтвърдява се и след пълното изсъхване издържа натоварване от 25 т. Продуктът е 100% мразоустойчив.

Вижте също...