Фугиращи смеси и силикони Терафлекс®

Многообразните видове облицовки и настилки от керамични плочи и различни по вид естествени камъни са функционални и атрактивни елементи във всяка модерна сграда. Тяхното полагане изисква перфектни умения и оптимални продукти. Задачите, стоящи за решаване пред строителните специалисти и работници, полагащи облицовките, са разнообразни и отговорни. Дългосрочни перфектни резултати обаче са възможни само, когато от самото начало се работи с правилно подбрани продукти. Това гарантира успешен краен резултат – красиви и здрави настилки и облицовки. Със системите за полагане на керамични покрития Терафлекс®, съставени от технически максимално добре подбрани и нагодени един към друг продукти – професионалистите разполагат с всичко, от което имат нужда за тяхната работа.

Керамичните облицовки вече са неразделна част от почти всяко строително решение. Изискванията за естетичен външен вид, устойчивост на агресии и дълготрайност към тях се повишават постоянно. Важна част при полагането на декоративни облицовки е оформянето и обработването на образувалите се между отделните плочи фуги. С времето тяхната функция се е доразвила и от чисто технологичен детайл са се превърнали във важен декоративен елемент, който подчертава и завършва естетически облицовката. Правилно проектираните и качествено обработени фуги са най-важния фактор за дълготрайната защита, както на облицовъчното покритие, така и на строителната конструкция под него. Най-често облицовките са подложени на агресии от влага, течаща вода, цикли на замразяване-размразяване, механично натоварване, износване, промишлени газове и други замърсители. Вече не е достатъчно да бъдат изпълнени само тези условия, а се обръща особено внимание на защитата от развитието на вредни за здравето микроорганизми  и на естетичния ефект на облицовките, като фугирането е основната операция, която дава завършен вид.

В отговор на новите тенденции в строителството, Марисан предлага нови високотехнологични решения за фугиране, които освен гарантираните технически характеристики, дават възможност за богат избор на дизайнерски решения.

Фугиращите смеси Терафлекс® Gold и Терафлекс® Silver Selection са новото попълнение в богатата продуктова гама от сухи строителни смеси на фирмата. Разработени са специално за цветно запълване на фуги при облицовки от керамични плочи, теракота, гранитогрес, плочи от естествен камък, клинкерови плочи, бетонни плочи и стъклокерамика. Имат в състава си естествени минерали и полимерни добавки, които не позволяват на водата да проникне навътре в структурата. Капките остават на повърхността и след това се изпаряват без да нанасят поражения на фугата. Така, тя остава здрава и устойчива на обезцветяване и замърсявания.

Терафлекс® Gold и Терафлекс® Silver Selection са аквастатични (водоотблъскващи) фугиращи смеси и са обогатени със специални формули за борба с микроорганизми. Съдържат сребърни йони, които гарантират мощно антибактериално действие. Те са с повишена устойчивост на надраскване и притежават водоотблъскващи свойства, защита от мухъл, плесени и други замърсявания.

Предназначени са за вътрешна и външна употреба. Препоръчват се за употреба във влажни помещения – бани, душ кабини, кухни, спа и др. Изключително подходящи са за фугиране на облицовки, положени върху основи, които са подложени на по-големи деформации: подови и стенни отоплителни системи, гипскартон, дървени плоскости и др. Може да се полагат в обществени и търговски помещения, зали, офиси, ресторанти, на тераси, балкони, плоски покриви и др. Подходящи са и за освежаване или смяна на фуги при реновиране на облицовки.

Богатата цветова гама 23 модерни цвята в пастелни тонове или наситени ярки цветове за екстремни дизайнерски идеи. Всички цветове са с гарантирана дълготрайност и устойчивост. Освен това Терафлекс® Gold Selection се предлага в 10 специално избрани цвята  с ефект на перлени отблясъци под влиянието на попадналата върху фугите светлина. Хиляди цветни фасети разпръскват светлина, разлагайки я в целия й спектър. Естественият нежен блясък изпълва пространството с усещане за лукс и стил. Това качество на цветовете, дава възможност за индивидуално въздействие на всяка една облицовка върху сетивата, в зависимост от интензивността и вида на светлината, както и от ъгъла на попадане на светлинните лъчи върху повърхността на фугите. Предвид тези особености, те ще имат и различно излъчване в отделните части на денонощието, което засилва допълнително удоволствието и естетическата наслада. Клиентите могат да избират от цветове със завладяващи наименования и ефекти на Пламтящ рубин, Великолепен диамант, Лъчист топаз, Слънчев кехлибар, Коралова импресия, Омайващ ахат, Вълшебен изумруд, Сребрист кристал, Лунен пейзаж, Блестящ оникс и така да превърнат едно строително решение в неповторимо блестящо бижу. Сега е значително по-лесно да направим заобикалящата ни среда по-здравословна и  по-цветна.

Терафлекс® Gold и Терафлекс® Silver Selection се предлагат в нова практична опаковка,  осигуряваща удобна работа, а също така,  сигурно и дълготрайно съхранение.

Важен компонент в системите за полагане на керамични покрития са и санитарните и универсални силикони Терафлекс® Sanitary и Терафлекс® Universal. Те се предлагат във всичките 33 цвята и гарантират перфектно и дискретно запълване на всички деформационни и активни фуги в конструкцията, в цвета на избраната фугираща смес. Имат отлична адхезия към много гладки повърхности – стъкло, глазирани керамични плочки, емайл, полиакрил, алуминий и др. Подходящи са за уплътняване на всички съединителни, разширителни и др. фуги в санитарни, мокри и влажни помещения, кухни и други, където е необходима устойчивост на вода, мухъл, плесени и микроорганизми. Силно устойчиви са на замърсявания и почистващи препарати. Подходящи са за външна и вътрешна употреба и са устойчиви на UV-лъчи, сняг и др. атмосферни влияния.

За контакти и повече информация – www.marisanbg.com