pixel

Фугопълнител Emcefix floor е устойчив на замръзване и соли срещу заледяване

През 2019 г. MC-Bauchemie пусна на пазара нова фина фугираща смес на циментна основа за козметични и перманентни поправки на замазки и бетонови подови повърхности. Продуктът е класифициран като R3 замазка съгласно EN 1504. Това го прави подходящ за употреба и при ремонтирането на статично значими области. Решението има и много висока устойчивост на замръзване и соли срещу заледяване, потвърдена от наскоро проведени изпитания. Това осигурява и уникална позиция на пазара. Може да се използва в интериора и екстериора.

Новите резултати от изпитанията подчертават качеството и многообразните възможности за употреба на Emcefix Floor. Финият фугопълнител съчетава дълготрайно възстановяване с атрактивна естетика. Благодарение на високата устойчивост на замръзване и соли срещу заледяване той успешно и надеждно се прилага и на открито.

Подходящ е за фугиране на малки и големи пукнатини в замазки и бетонови подове с дебелина на слоя 1 – 10 мм, както и за ремонт на стъпала и пиедестали, за кухини и дупки с дебелина до 30 мм за една операция. Може да се използва и за шпакловане на стенни повърхности. Благодарение на високите си механични свойства продуктът може да бъде използван без проблем при подове, по които се движат мотокари.

Универсалното решение се обработва и заглажда изключително лесно, втвърдява се без пукнатини и напрежения. Обработените с Emcefix Floor площи могат да бъдат използвани след 6 часа (при нанасяне при температура от 20 градуса и 50% относителна влажност на въздуха). Финият фугопълнител завършва продуктовия aсортимент с козметика за бетон на MC-Bauchemie и е наличен в цветовете бетонено-сив, средносив, и тъмносив, които могат да бъдат смесвани за получаване на желания цвят.

Може да харесате още...

Izolacii.eu