pixel

Гъвкава покривна изолация от вътрешната страна

Bm

Големите топлинни загуби в старите сгради са проблем, за който горната част на сградата допринася със средно 40%. Конструкцията InsulationRoom на B+M Holzwelt предлага начин тази част не само да се изолира ефективно и в съответствие с индивидуалните изисквания и условия, но и това да се направи по устойчив начин.

Изолацията може значително да намали загубите на топлина, но понякога е по-трудно осъществима в старите сгради поради конструктивното им състояние. Гъвкавата конструкция на DampfRaum – марка B+M Holzwelt – може да бъде оптимално адаптирана към различни структурни условия и изисквания.

Могат да се постигнат различни дебелини на изолацията, както и да се изгладят неравностите. В същото време конструкцията е образцова по отношение спазването на екологичните изисквания в областта на енергийно ефективното обновяване на сгради.

Според производителя възможността за (почти) пълно разкомплектоване позволява компонентите да бъдат интегрирани в устойчива кръгова икономика. Използването на вдухана изолация означава използване на възможно най-екологичните изолационни материали, а реализирането на големи дебелини на изолацията намалява нуждата от отопление.

Изолацията на покрива се извършва, когато таванът се използва като жилищна площ, а таванът на последния етаж се изолира, когато помещението не се отоплява. Поради различните конструктивни условия са необходими гъвкави конструкции, които са адаптирани към конкретния случай.  Тази гъвкавост се осигурява от конструкцията DämmRaum, която може да се използва както като допълнение към съществуваща, така и към изцяло нова конструкция. Конкретно това означава, че съществуващите греди могат да бъдат повдигнати и изравнени чрез монтиране на разширители. Ако няма греди (напр. при масивни тавани), се създава подконструкция, състояща се от ленти от изолационни плоскости/подови джобове и разширители.  Конструкцията се запечатва отвън с плоскости (OSB, свързани с цимент, масивна дървесина). Образувалото се пространство се запълва с изолационен материал (за предпочитане е да се използва изолационен материал, който се вдухва). Предлага се и негорима версия. Изолацията на покрива обикновено се извършва „отвътре“ като изолация между гредите.

Снимки: B+M Holzwelt

Може да харесате още...

Izolacii.eu