Гъвкави улуци с универсално удължение от Grömo

Groemo

Металите се разширяват при нагряване и се свиват отново, когато се охладят. Тези промени в дължината са различни от метал до метал. Ако улукът не може да компенсира тези промени в дължината, възникват напрежения, които в най-лошия случай водят до пукнатини – особено като се има предвид, че температурите в зоната на покрива обикновено могат да бъдат между -20° и + 80°.

Groemo

За предотвратяване на тези ефекти немският специалист Grömo разработва елемент за компенсиране на движението, който може да изравни промяната на дължината на улука посредством ефект, подобен на акордеон. Профилът на елемента позволява по-добра и по-гъвкава компенсация на дължината на улуците, което води до облекчаване на напрежението, упражнявано върху тях. Гофрираната зона компенсира разширяването на материала до 50 mm (± 25 mm) и предотвратява механичните повреди.

Groemo

Отделните налични покрития от шест различни материала осигуряват ефективна защита срещу проникването на вода и замърсяване и компенсират свиването и разширяването на улука. Универсалният елемент се предлага като лента с размер от 3 метра и може лесно да се нареже до подходящия размер на улука. Предварително поставените самозалепващи повърхности обещават сигурна адхезия на лепилото и по този начин дълготрайно свързване на конструкцията.

За повече информация: Grömo

Вижте също...