Geolan – каменната вата на Fibran

Каменната минерална вата на FIBRAN е отличен продукт за изолиране в строителството на нивo топло- и звукоизолация, както и на ниво пожарозащита и пожароустойчивост на сградите.

Продуктите GEOLAN отговарят на изискванията на европейския стандарт EN 13162 за топлоизолационни продукти за сгради от минерална вата (MW), произведени в заводски условия.
Продуктите GEOLAN – притежават тест за биоразградимост на влакната на каменната вата съгласно Директива 67/548/EEC. Ватата се произвежда по революционно нова технология, без формалдехидна смола, на базата на естествени материали – базалт и др.

GEOLAN – продуктите от каменна вата са сертифицирани съгласно РЕГЛАМЕНТ (EC) No 305/2011 и са в съответствие с Европейски Стандарт EN 13162 и притежават “CE” маркировка и Декларация за съответствие.

Всички компании от групата на FIBRAN притежават сертификат ISO 9001 за управление на качеството.

Продуктите GEOLAN отговарят на изискванията за топлоизолация в нови и съществуващи сгради, за топлоизолация с промишлени приложения (топлопроводи, химически заводи, рафинерии и сградни инсталации), както и продукти за други специфични приложения (сандвич панели, домакински електроуреди, акустични бариери, противопожарни врати, автомобилостроене, корабостроене, слънчеви панели и т.н.). Плочите и рулата GEOLAN могат да се произведат с разнообразно покритие от алуминиево фолио, стъклен воал (черен или бял), крафт хартия и битумен слой.

ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ    ЗВУКОИЗОЛАЦИЯ    ПОЖАРОЗАЩИТА

ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ: За подобряване на енергийната ефективност в сградите е важно да се изберат подходящи топлоизолационни материали. Коефициентът на топлопроводност λ е важен фактор. По- ниска стойност на λ означава, четоплoизолационната способност на материала за топлоизолация е по-добра. Минералната каменна вата GEOLAN води до намаляване на загубите на топлина, което има положително въздействие върху енергийната ефективност. Важно е ватите да се прилагат по начин, по който да се избегне кондензация на водни пари в топлоизолационния слой, тъй като това би влошило качеството на каменната вата.

ЗВУКОИЗОЛАЦИЯ: Звукът е резултат от вибрациите на частици в еластичната среда. За да се осигури тиха и релаксираща атмосфера е необходимо да изберете минералната каменна вата, която е защитата ви от въздушен и ударен шум. Колкото по-високо е звукопоглъщането, толкова по-добра е звукоизолацията. Еластичността и звукоизолационните свойства на GEOLAN каменна вата ще осигурят най-високо ниво на изпълнение на конкретните изискавания за звукопоглъщане.

ПОЖАРОЗАЩИТА: GEOLAN – минерална каменна вата не е горима (клас А1 по EN 13501-1), което я прави идеална за противопожарна защита. Топлоизолационните свойства на изолационните материали се използват и в случай на пожар, и когато материалът ще бъде обект на повишени експлоатационни температури. Ето защо е важно да се изберат пожароустойчиви топлоизолационни материали. GEOLAN продуктите са най-добрият избор на негоримост клас А1, с висока температура на топене над 750°C до 1000°C.

Фасадното приложение на каменната минерална вата има редица предимства – топлоизолационни, звукоизолационни и пожарозащитни.

Тишината е ценен актив, който следва да се запази в рамките на нашите сгради. Наясно с тази реалност, проектантите и инвеститорите оценяват акустичния комфорт и минералната каменна вата се предлага и прилага под формата на материал с висока ефикасност срещу най-трудни предизвикателства по отношение на звукопоглъщане, като се спазват и по-строгите топлоизолационни изисквания.

Тази група продукти на FIBRAN е разработена специално за подобряване на топлинната и звуковата изолация и се използват в сгради и технически съоръжения.

Каменната вата GEOLAN може да бъде произведена под формата на плочи и рула – с или без различни видове покрития, според изискванията да бъдат изолирани сгради, съоръжения и др., и според необходимите дебелини. За фасадна изолация са предпочитани продуктите с форма на плочи.

В някои приложения за плоски покриви продуктът е на плочи с покритие от битумна смола. За скатни покриви се предлага на пазара каменна вата GEOLAN под формата на рула и плочи.

ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА:
– Каменната минерална вата GEOLAN е негорим продукт и има механична стабилност дори при температура от 750°C (висока устойчивост на топлина и огън);
– Не се отделят токсични газове от продуктите, те не предизвикват алергии;
– Отлична топлинна ефективност;
– Продуктите GEOLAN имат отлично ниво на звукопоглъщане и висок процент акустични свойства;
– Плочите от каменна вата GEOLAN предпазват от въздействието на вибрациите;
– Продуктите GEOLAN притежават ниско обемно тегло в първоначално сурово състояние, което осигурява богат асортимент от продукти, както и по-лесно боравене и прилагане;
– Продуктите от каменна вата GEOLAN имат голяма еластичност (придобиват първоначалната си форма бързо);
– Осигуряват паропропускливост;
– Плочите от каменна вата GEOLAN, благодарение на естествения си произход, не реагират на химически агенти;
– Плочите от каменна вата са водоустойчиви, не задържат вода поради структурата си;
– Каменната вата не е обект на атака или унищожаване от действията на гризачи;
– Каменната вата не допринася за разпространението на гъбички или бактерии;
– Продуктите винаги възстановяват първоначалната си дебелина след премахване на деформиращата сила;
– Това са трайни продукти, които поддържат качествата си с течение на времето и не се променят през годините;
– 100% рециклируем продукт.

ПРИЛОЖЕНИЯ:
– Метален/бетонен покрив с полимерна мембрана;
– Метален/бетонен покрив с битумна мембрана;
– Метален/бетонен неизползваем покрив;
– Подова конструкция – плаващ под с каменни или керамични плочи;
– Подова конструкция – плаващ под с ламинат;
– Топлоизолация и звукоизолация на таван, дървени покривни конструкции;
– Топлоизолация и звукоизолация на таван;
– Подова конструкция– плаващ под с подово отопление;
– Външните фасадни стени;
– Вътрешните преградни стени и предстенни обшивки при етажи и покриви;
– Предпазване на инсталации и за борба с огъня (изолация на тръби на съоръжения, климатици и др.);
– Противопожарни бариери;
– Изграждане на охладителни системи, фризери и др.;
– Изграждане и реконструкция на акустични звукозаписни студия, концертни зали, зали и др. ;
– Топлоизолация на тръбопроводи, резервоари, контейнери;
– Автомобилната, железопътната и корабостроителната индустрия.

GEOLAN BP 021 е един от идеалните фасадни продукти, които хармонично съчетават множество физически и структурни предимства.

Използването на фасадните покрития GEOLAN е голямо предимство, както при вграждане, така и при апликация по фасади. Ватата GEOLAN BP 021 е топлоизолационно покритие, което в комбинация с подходящите лепило, шпакловка, мрежа и дюбели изгражда гаранционна топлоизолационна система, която работи безпроблемно, характеризира се с издръжливост и разнообразна гама от цветови комбинации и повърхности.

При тази фасадна изолация почти всички желания на архитекти, инвеститори и изпълнители са възможни от строителна гледна точка.

ПОЛЗИ ОТ ФАСАДНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА GEOLAN BP 021:
– Пространство и пълна архитектурна свобода в структурата и формата на фасадата;
– Особено лека фасада с неограничен избор в цветове и текстура на облицовки;
– Лесно прилагане на място;
– Използването на рециклирани, екологично чисти материали;
– Отлична устойчивост на всякакви климатични условия;
– Много висока механична якост;
– Гъвкава система с възможност за създаване на извити повърхности;
– Възможност за използване на желана дебелина на изолацията;
– Подобряване и на звукоизолацията на външните стени на 10db;
– Лесно приложение в много необичайни детайли;
– Предимства на имота, поради паропропускливостта на фасадната;
– Бързината на монтажа е осигурена, благодарение на здравите и лесни за използване плочи;
– Перфектни плочи за обновяване на стари фасади, цялостна промяна и подобряване на външния облик на сградите (топлоизолация, звукоизолация, пожарозащита).

Произвежданата от FIBRAN минерална каменна вата GEOLAN е продукт с отлична комбинация от топлоизолационни, звукоизолационни и пожароизолационни свойства, които са основателна предпоставка за приложенията в жилищни, обществени и производствени сгради.

За контакти и повече информация – www.fibran.bg