pixel

Гипсови продукти Терафлекс® – решения от “А” до “Я”

marisan

Продуктите на гипсова основа намират приложение както в интериора, така и в екстериора за процеси като шпакловане, лепене, измазване, фугиране и т.н. С развитието на производствените технологии и нарастващата конкуренция между производителите, гипсовите продукти еволюират значително. Днес те са далеч по-ефикасни, комплексни и надеждни, като истински качествените решения се характеризират с типични свойства, между които:
– дълготрайна експлоатационна надеждност на повърхностите;
– здравина на образуваната връзка;
– отлична адхезия към многообразие от основи;
– фина структура при шпакловане и оформяне на повърхности;
– лесна обработваемост;
– капилярна отвореност за естествена регулация на влажността;
– сигурност във всеки етап и аспект на строителните дейности.

Серия гипсови продукти Терафлекс® на Марисан – изпитани решения за всеки проект

Серията гипсови продукти на Марисан стъпва върху традиционните изпитани качества на гипса (природен характер, безвредност, добри топло и звукоизолационни свойства, огнеупорност и др.), за да ги комбинира с последните производствени иновации.

marisan

Влагайки специални модификатори във формулите на продуктите, технолозите на Марисан придават на продуктите в серията Терафлекс® перфектен баланс от свойства, гарантиращи сигурност във всяка една фаза от проекта.

Премиум решенията в портфолиото на Марисан включват:

Терафлекс® Super Finitura – пастообразна шпакловка и фугопълнител

Продуктът представлява готова за работа смес на винилова основа, предназначена за фино шпакловане на стени и тавани преди боядисване. Вложените във формулата на хомогенната кремообразна смес пълнители и добавки са гаранция, че след изсъхване шпакловката придобива много високи якостни характеристики.

marisan

Част от предимствата на Терафлекс® Super Finitura включват:
– готов за директно нанасяне без нужда от предварително разбъркване;
– постигане на фин, силно еластичен слой с нулево свиване и високи якостни характеристики;
– устойчивост на механични влияния от външната среда и без риск от напукване вследствие на движение в основата;
– перфектна адхезия към множество основи;
– удължено отворено време и лесна обработваемост;
– нанасяне в до 3 слоя с максимална дебелина до 3 мм.

За какво е подходящ:
– запълване и обработка на фуги;
– шпакловане на стени и тавани във всякакви сухи помещения преди боядисване, лепене на тапети или други финишни покрития;
– лепене и монтаж на гипсокартон;
– поправка на пукнатини и фуги по стени и тавани.

Терафлекс® Лепило за гипсокартон – гипсово лепило с повишена здравина и удължено време за работа

marisan

Продуктът представлява високоякостно гипсово лепило, предназначено за зидане на неносещи преградни стени от гипсови блокчета, декоративни тухли и облицовки. Лепилото е подходящо също така и за полагане на изолационни материали и преградни плоскости и панели като гипсокартон, гипсофазер и др. Предпочитано решение е и за лепене на гипсови корнизи и орнаменти на стени и тавани.

Благодарение на високата си якост, лепилото гарантира здрава и стабилна връзка, устояваща на всякакви агресивни механични влияния през периода на експлоатация.

Предпочитано решение е също така, защото осигурява добро сцепление на полаганите материали в интериора и екстериора, икономичен разход и дълготрайна надеждност.

Терафлекс® Строителен гипс за експресно фиксиране на елементи и запълване на неравности

marisan

Терафлекс® Строителен гипс подсигурява качествено изравняване и запълване на вдлъбнатини, неравности и отвори в основата. Продуктът стяга бързо, веднага след полагане. По този начин обезпечава възможността за бързи ремонти и мигновено заработване на идеално гладки повърхности. Често намира приложение и при поправки на електроинсталации, когато има нужда от бързо и сигурно фиксиране на различни елементи при електромонтажни дейности.

Строителният гипс притежава отлична адхезия към разнообразие от повърхности, включително бетон, варо-циментови мазилки, стари шпакловки и др. Подходящ е за приложение върху вътрешни стени и тавани от бетон, газобетон, гипсокартон, хоросанови и хастарни мазилки, тухлени зидарии, гипсфазер, филц и други.

Терафлекс® Фугопълнител за гипсокартон – за запълване, изравняване и шпакловане на плоскости

marisan

Продуктът представлява висококачествена модифицирана смес на гипсова основа, характеризираща се с висока якост и удължено време на работа.

Фугопълнителят е често предпочитано решение поради своята подобрена устойчивост на напукване, високата адхезия с основата и отличната запълваща способност.

Намира приложение за ръчно запълване, изравняване и шпакловане на фуги при монтаж на плоскости от гипсокартон, гипсфазер и др., както и за цялостно шпакловане. Удълженото отворено време гарантира достатъчна свобода на действие и възможност за обработка на приготвения разтвор.

В случай, че се използва с цел шпакловане на плоскостите, продуктът гарантира образуване на фин слой с особена гладкост.

Терафлекс® Бял сатен – фина бяла гипсова шпакловка за тънкослойно шпакловане в интериора

marisan

Терафлекс® Бял сатен представлява супер фина гипсова шпакловка, предназначена за извънредно гладко шпакловане и изглаждане на измазани и бетонови повърхности, газобетон, хоросанови и всички видове хастарни мазилки. Препоръчва се също така и при шпакловане на гипсокартон, гипсофазер и филц. Прилага се в интериора, в сухи помещения без влага.

Шпакловката гарантира значителна здравина на образуваното покритие, едновременно с което гарантира и неговата висока устойчивост на напукване.

Оформеният слой се отличава с нежния си бял цвят. Шпакловката може да служи също така и като финишно покритие, без да бъде боядисана.

marisan

Терафлекс® Гипсова шпакловка – за шпакловане на стени и тавани в интериора 

Фината гипсова шпакловка гарантира изключителната белота и гладкост при шпакловане на стени и тавани на закрито. Подходяща е за нанасяне в слоеве с дебелина до 10 мм. Продуктът се нанася лесно и позволява лесното преодоляване на неравности в основата.

Терафлекс® Гипсова шпакловка намира приложение при шпакловане и изглаждане на вътрешни стени и тавани от бетон, газобетон, гипсокартон, хоросанови и всички видове хастарни мазилки, тухлени зидарии и др.

Притежава значителна устойчивост на напукване, високи якостни показатели и твърдост, като може да служи и като финишно покритие. Сместа е подходяща за лепене на гипсови корнизи и орнаменти.

Терафлекс® Гипсово лепило – високоякостна смес за зидане на неносещи стени и лепене на гипсови елементи

marisan

Продуктът е предназначен за надеждно и сигурно изграждане на неносещи вътрешни преградни стени от гипсови блокчета, масивни гипсови панели и др. Характеризира се със своята изключителна сила на сцепление към основата и повишена здравина и еластичност на залепване.

Благодарение на факта, че Терафлекс® Гипсово лепило представлява пастообразна смес, с продукта се работи особено лесно и икономично. Лепилото бързо набира начална якост при втвърдяване, но същевременно подсигурява комфортното и удължено време за работа от повече от 90 минути.

marisan

Гипсовото лепило е подходящо също така и за лепене на гипсови корнизи и орнаменти на стени и тавани.

Гипсови продукти Терафлекс® – комплексен отговор на всички технологични изисквания

Гипсовите продукти на Марисан гарантират качествените резултати във всеки един аспект на строителната дейност, съчетавайки в себе си безкомпромисно качество на европейско равнище. Гамата покрива всички цели на конвенционалното строителство, предлагайки решения за всеки етап от строително-ремонтните дейности.

Super Finitura Лепило за гипсокартон Строителен гипс Фугопълнител за гипсокартон Бял сатен Гипсова шпакловка Гипсово лепило
Готов за работа
Лепене на гипсови
плоскости
Фугиране на
гипсови плоскости
Фугиране на
гипсови орнаменти
и декорации
Фино шпакловане
Грубо шпакловане
Лепене на блокчета
Лепене на гипсови
орнаменти
При
електромонтажни
дейности

За повече информация – Марисан.

Може да харесате още...