pixel

Хенкел внедри Ultrasonic технология

Ceresit Ultrasonic

Компанията Хенкел е глобален лидер с марки и технологии с повече от 130 години история. От малка семейна фирма в миналото, днес Хенкел е концерн с над 50 хиляди служители в повече от 125 страни. Компанията е световен производител на лепила и строителни материали, индустриални технологии, перилни и почистващи препарати, козметика и продукти за лични грижи и други.

В България строителните продукти на Хенкел са познати най-вече под марката Ceresit. Основна част от тези продукти се произвеждат в завода на компанията в с.Мировяне, близо до София. Заводът е построен с най-модерни технологии с автоматизирани линии и в съответствие с международните стандарти. По този начин на потребителите се гарантира, че използват висококачествени продукти.

В началото на тази година в производствения процес беше внедрена Ultrasonic технология за опаковки без прах. Ultrasonic се използва широко в компютърната и електронната индустрия, в областта на космическите изследвания, медицината и други. При тази технология се осъществява здрава връзка между материалите посредством ултразвукови вибрации, без използване на допълнителни болтове, пирони или лепила. За сухите строителни смеси Ceresit това означава, че в процеса на пълнене торбите вече ще се запечатват много по-здраво, с което ще се сложи край на праха по тях.

Какви ще са ползите за потребителите от това:

– По-чисти опаковки, с по-добър търговски вид
– По-удобни за транспортиране (без прах при пренасяне)
– По-удобни за съхранение
– Без загуби на материал от торбите

Представяме Ви накратко продуктите, които вече ще са с Ultrasonic:
Лепилата за плочки Ceresit Classic, CM 11 Plus, CM 12, CM 16 и CM 17 имат много добро сцепление към основата, подходящи за вътрешна и външна употреба за подове и стени. Не позволяват свличане, имат висока гъвкавост, а с цялата гама лепила за плочки могат да се осъществят и най-смелите проекти.

Ceresit CN 69 и Thomsit DA са саморазливни подови замазки за употреба на закрито. Идеални за изравняване и заглаждане на основи преди полагане на паркет, мокет, балатуми, PVC настилки и други покрития.

Ceresit Thermo Universal, Ceresit CT 83 и Ceresit CT 85 са продукти – част от системите за топлоизолация Ceresit Ceretherm. С тях потребителите могат да получат гарантирана дълготрайност, високо качество и висока ефективност на системите.

Ceresit CT 126 е гипсова шпакловка за стени и тавани на закрито. Идеална за запълване на неравности, с висока сила на сцепление, не се напуква при дебели слоеве и осигурява висококачествен бял матов вид след завършване.

Henkel Bulgaria


Хенкел оперира в цял свят с водещи марки и технологии в три бизнес направления: Перилни и почистващи препарати, Козметика и Лепилни технологии. Основана през 1876 г., компанията държи водещи пазарни позиции по цял свят, както в потребителските, така и в индустриалните бизнеси с добре познати марки като Persil, Schwarzkopf и Loctite. Хенкел осигурява работа на около 47 000 служители и през фискалната 2012 година реализира продажби от 16,510 млн. евро и оперативна печалба от 2,335  млн. евро. Акциите на Хенкел са листвани на германската фондова борса DAX.

 

Може да харесате още...