Хидроизолационна защита на Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“

Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ е дефиниран като „най-значим инвестиционен проект за Правителството на Москва в България“. Разположен е на около 25 км южно от гр.Варна, в една от най-живописните части на българското черноморско крайбрежие – устието на река Камчия, непосредствено до защитения от ЮНЕСКО природен резерват. Скътан в китната природа на местността Камчия, санаторно-оздравителният комплекс предоставя удобно място за почивка, отдих и укрепване на здравето както на деца, така и на ветерани и семейства от Москва.

Комплексът е съставен от 9 сгради, проектирани от доказани архитекти, според международно установените норми и стандарти. МАРИСАН, основен партньор по проекта, взема дейно участие в изграждането на фасадните и топлоизолационни системи на 4 от сградите, част от санаторно-оздравителния комплекс:

– Детски оздравителен лагер „Радуга“

– Детски оздравителен лагер „Черноморски“

– Учебно-възпитателен център

– Вилно селище „Пирин“

– Спортен комплекс

Продуктите на фирмата се оказват верен помощник и при изпълнението на техните керамични покрития и хидроизолационни системи. По този начин дългосрочните цели, заложени в мащабния инвестиционен проект, биват подпомогнати от надежден български партньор.

Изпълнителят избира да работи с редица продукти на фирмата. Топлоизолационните системи, обединени под марката ТЕРМОФЛЕКС®, обезпечават желаните резултати от гледна точка на енергийната ефективност. Използваните лепила от серията ТЕРАФЛЕКС®, от своя страна, гарантират дългосрочната, безпроблемна експлоатация на застроените площи. Друг важен аспект от изграждането на санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ – хидроизолирането е поверен на надежднaтa и доказанa във времето, система ХИДРОЗОЛ®.

МАРИСАН, като постоянно развиваща се компания, целяща едновременно да създава продукти, щадящи околната среда, и да задоволява нуждите на своите клиенти и партньори, има основна заслуга в множеството международни признания, които проектът в Камчия получава. Съвместният труд на инвеститор, изпълнител и партньори, бива възнаграден с редица отличия. Благодарение на професионалното изпълнение, санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ бива отличен със следните сертификати и призове:

– Награда за най-мащабен инвестиционен проект, с уникална концепция в сферата на културата, образованието, здравеопазването и спорта.

– Специална награда за социално значим проект за бъдещето на децата.

– Двукратен победител в конкурс „Най-добри обекти, построени с московски инвестиции зад граница“.

– Номинация за сграда на годината в категория „Сгради и образование“.

– Номинация за сграда на годината в категория „Хотели и ваканционни комплекси“.

Забележителната архитектура на санаторно-оздравителния комплекс се вписва по перфектен начин в девствената природа на Камчия, без по никакъв начин да я застрашава. СОК Камчия е мащабен проект, типичен пример за това как може да се постигне успешно съчетание на забележителен архитектурен дизайн и съвременни енергоспестяващи, устойчиви строителни стратегии.