pixel

Холандски Ден на зеления град в София

Frits van Dongen

Специален гост на събитието ще бъде Главният правителствен архитект на Нидерландия

Холандски Ден на зеления град ще се проведе на 21 ноември т.г. в столичната VIVACOM Art Hall. Специален гост на събитието, организирано от холандското посолство, ще бъде Главният правителствен архитект на Нидерландия г-н Фриц ван Донген, който ще представи ефективни решения при поддръжката на жилища, правителствени сгради, монументи и такива за опазване на холандското културно наследство.

В рамките на конференцията, която се организира за първи път, изтъкнати холандски експерти в различни области ще представят концепции за бъдещето на градовете, както и съвременни примери за интелигентно балансирани градове. Български архитекти, експерти по градско планиране и околна среда, студенти и граждани, проявяващи интерес към темата, са поканени да вземат участие в дебатите по време на събитието.

Ден на зеления град в София

Денят на Зеления град е организиран в отговор на предизвикателствата, с които се сблъскват през последните десетилетия местните власти и експертите по градско планиране. Той ще предостави платформа за обмяна на знания и идеи за бъдещото устойчиво развитие на градската среда.

Очаквайте повече информация за събитието на страницата на Посолството на Нидерландия във фейсбук.

Може да харесате още...