pixel

Хванаха крадец на панели от Северната тангента

26-годишен мъж е задържан за кражба на панели от Северната скоростна тангента на София. Това съобщи шефът на Столичната дирекция на полицията старши комисар Младен Маринов.

Става дума за шумоизолиращи платна, поставени по протежение на пътния участък.

Младият мъж, който живее в столичния квартал „Христо Ботев“, е криминално проявен за кражби и хулиганство. Иззета е каруцата, с която е извършена кражбата на панели.

Маринов допълни, че се установява съпричастността на други хора към престъплението.

Задържаният обяснил, че щял да предаде откраднатото за вторични суровини.

По думите на комисар Маринов това би му донесло приход от 20-30 лв., а в същото време унищожава съоръжение за хиляди лева.

Председателят на Управителния съвет на Агенцията „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ Лазар Лазаров заяви, че за съжаление продължават кражбите на инвентарно имущество в пътните участъци – шумозащитни пана, еластични огради, пътни знаци, мрежи против птици, решетки на шахти.

За тази година до момента има щети за около 250 000 лв., каза той. За миналата те са били за 1.5 млн. лв. По думите му тези кражби водят до риск за пътуващите.

Комисар Маринов подчерта, че полицаите работят активно с пунктовете за изкупуване на метали и оттам също получават сигнали. Собствениците на пунктовете са предупредени, че когато не са ни информирали, а ние сме констатирали там наличието на такива елементи, започваме проверки, които могат да доведат до отнемане на лиценза, обясни комисар Маринов.

Той допълни, че СДВР е засилило присъствието на патрулни автомобили по пътната мрежа с цел предотвратяване на подобни кражби.

От своя страна председателят на УС на пътната агенция Лазар Лазаров обясни, че на панелите са били монтирани планки, за да не могат да бъдат сваляни, но крадецът ги е рязал с флекс.

„Изкъртени са планките, панелите са извадени и са удряни, за да могат да бъдат извадени. Няма превенция с пунктовете за вторични суровини“, каза той.

Лазаров посочи, че ще бъдат поръчани нови панели, като стойността им заедно с труда по монтажа е около 7000 лева.

dir.bg

 

Може да харесате още...