pixel

Иновативни системни решения за изолация на прозорци

Soudal

Световно известният производител на лепила и уплътнители Soudal продължава да разширява дейността си в сектора на прозорците и представя нова продуктова гама под мотото “Заедно. Бъдеще. Строителство.” Като доставчик на пълна гама продукти, Soudal покрива цялата строителна химия от производството на стъклопакети до монтажа на прозорци и поставя ясен акцент върху оптимизираното приложение.

При Soudal концепцията за една система винаги е била на преден план. Поради това отделните компоненти за уплътняване са оптимално съгласувани помежду си, така че изпълнението да се извършва лесно, бързо и надеждно. “Нашите системни решения стават още по-важни в условията на недостиг на квалифицирани работници”, обяснява Харалд Лудтке, управляващ директор на Soudal Германия и регионален директор за Централна Европа. “С нашите лесни за употреба продукти работниците постигат перфектни резултати за по-кратко време.”

Технологии, ориентирани към бъдещето

Широката продуктова гама се основава на различни технологии за уплътняване и позволява професионална работа в различни монтажни ситуации и по всяко време. Технологичното разнообразие на Soudal обещава и независимост от частичен недостиг на суровини. Компанията разчита и на перспективни технологии по отношение на опазването на ресурсите – от хибридни полимери до новата технология за уплътнители от висок клас HMX (Hydro Modified X-linked).

Soudal

Оптимизирана полиуретанова пяна с нов пистолет

Soudal разшири успешното си портфолио от пяна за прозорци и в допълнение към полиуретановата пяна Flexifoam разработи новата Flexifoam X-tra с по-висок клас на пожарозащита B1. Според Soudal новата формула прави тази пяна най-гъвкавата пистолетна пяна на пазара. Освен това компанията е оптимизирала и технологията на пистолета специално за Flexifoam X-tra и го е адаптирала към патентованата система за бърза смяна Click&Fix. Soudal обещава, че новата полиуретанова пяна може да се разпръсква още по-прецизно и е с до 30% по-продуктивна.

Практична течна хидроизолация 

Soudal разработва системата Soudatight, за да улесни производителите на прозорци при уплътняването на съединителни фуги на конструкции дори на труднодостъпни места. Течните мембрани печелят точки заради лесното и безопасно приложение. Те се пръскат или нанасят с четка върху повърхността и след изсъхване образуват непрекъснат и еластичен слой. Soudatight WP е нов продукт за хидроизолация, който е подходящ и за детайлна хидроизолация във всички области на строителството.

Снимки: Soudal

Може да харесате още...

Izolacii.eu