pixel

Изолация от дървесни влакна за сухо строителство

Steico

Със своята изолационна подложка от дървесни влакна Steico предлага продукт, който отговаря на търсенето на здравословни строителни материали в сухото строителство. Изолационната подложка е изработена от свежа иглолистна дървесина от устойчиво горско стопанство.

Все повече строители отдават голямо значение на здравословните строителни материали – също и за вътрешните стени и тяхната изолация. Steicoflex отговаря на тези изисквания, защото е гъвкава изолация с добра способност за притискане и ширина от 625 мм, подходяща за метални конструкционни системи.

Както всички изолационни материали от дървесни влакна на Steico, Steicoflex е направена от свежа иглолистна дървесина, която идва от устойчиво горско стопанство – доказано със сертификат FSC или PEFC. Тя е тествана от Института по строителна биология Розенхайм (IBR) и е класифицирана като безопасна от гледна точка на биологичното строителство. Това дава на строителите добро усещане. Според Steico изолационните материали от дървесни влакна са много щадящи кожата и, в сравнение с други изолационни материали, причиняват значително по-малко сърбеж при докосване.

Steico

Steicoflex първоначално е разработена като изолация за дървени конструкции, но тъй като е подходяща и за сухо строителство, Steico  я предлага като единствен продукт на пазара за изолация от дървесни влакна и в ширина от 625 мм, подходяща за метални конструкции.

С нея може да се постигне клас на пожароустойчивост F60 B – изпитан и доказан за дървени строителни системи. Възможни са стойности на звукоизолация на въздуха до 66 db.

За строителите с екологична насоченост е важно и опазването на климата. Запълването на гипсокартона със Steicoflex означава превръщане на сградата в голям резервоар за CO2. Както при всички дървени продукти, в изолационните материали от дървесни влакна трайно се съхраняват големи количества CO2 – при Steicoflex до 85 кг CO2 на кубичен метър.

Снимки: Steico

Може да харесате още...

Izolacii.eu