pixel

Йонит – дишайте чист въздух у дома

ЙонитКолор

Дишайте и релаксирайте.

Къде се оттегляме, когато искаме да поемем дълбоко въздух, да забравим стреса от ежедневието и просто да се отпуснем? Обикновено търсим отдих сред природата. Независимо дали сме в гората, нагоре в планината или на просторна поляна – когато излезем навън, имаме възможност да прочистим главата си, да дишате по-свеж, по-чист и по-здравословен въздух. Това в е благоприятен контраст със суматохата на големия град.

Пречистващ ефект.

Замисляли ли сте се защо въздухът в природата е особено чист? Зад това стоят така наречените въздушни йони, които се срещат в много високи концентрации в планините, край морето, в полетата и по ливадите, и особено до водопадите. Научно доказано е, че тези йони се държат като магнити за естествен прах. Те свързват финия прах и цветния прашец във въздуха, след което падат на земята. Резултатът от това е, че вдишваме чист въздух, което има осезаем ефект върху нашия организъм, а и комфорт. Това включва:
– балансиране на вътрешния климат;
– подобряване на концентрацията;
– насърчаване на физическата регенерация;
– намаляване на алергичните реакции.

Чувството за чист въздух на закрито.

Прекарваме 90% от живота си на закрито – както на работа, така и у дома, дишайки до 11 000 литра вътрешен въздух на ден. Дори по време на нашия релаксиращ клас по йога или спа лечение обикновено сме обгърнати от четири стени. Огромният недостатък тук е, че когато се движим на закрито, се регистрира относително малък брой здравословни въздушни йони.

ЙонитКолор

Тук идва на помощ ЙонитКолор от Баумит в 65 релаксиращи цвята, за да предложи своето иновативно решение. Тази минерална боя за стени без замърсители предлага нужния уелнес ефект на закрито, който иначе бихме могли да получим само от природата. Тя може да удвои концентрацията на естествените въздушни йони и следователно значително да подобри качеството на въздуха в помещенията. Два научни института потвърдиха този ефект – Германският институт за строителна физика “Фраунхофер” и Медицинския университет във Виена.

Как работи ЙонитКолор?

Във въздуха има частици вода. Когато влязат в контакт с боята на стената и минералите, които тя съдържа, те се активират и създават въздушни йони. Резултатът е следният: броят на въздушните йони се увеличава, свързват се още фин прах и прашец и така можем да дишаме чист въздух на закрито!

С ЙонитКолор сме в състояние да създадем здравословна среда за себе си, превръщайки четирите стени в място за почивка, релаксация и регенерация.

Още по-добър ефект в система.

За да може ЙонитКолор да развие ефекта си по възможно най-добрия начин, влажността на въздуха в жилищното пространство е от решаващо значение. За постигане на перфектната стойност между 40-60%, Баумит е разработила ЙонитФиниш и ЙонитФино – влагорегулиращи и подобряващи здравето шпакловки за стени от бетон, гипс и гипсокартон. Те увеличават водните частици във въздуха и регулират влажността в помещението. Шпакловките създават идеалния климат в стаята, като задържат прекомерната влажност и я отделят отново, когато въздухът стане прекалено сух. Полагането им се оказва особено лесно. Важно е обаче да нанесете два слоя ЙонитФино или ЙонитФиниш, за да постигнете необходимата минимална дебелина на слоя от 1,5 мм. След това последният слой ЙонитКолор се нанася с помощта на валяк или четка, а може да се изпръска и безвъздушно, ако е необходимо.

IonitColor

Здравословен живот – повече от философия.

Както ясно се вижда от ЙонитКолор, проектирането на жизненото пространство е важна основа за здравето и от нас зависи да създадем среда, която да ни позволява да живеем по възможно най-устойчивия начин. Тъй като прекарваме по-голямата част от времето си на закрито, трябва да обърнем специално внимание на принципа на здравословния начин на живот. Баумит работи усилено по оптимизирането на тази основа от години. В изследователския парк VIVA, най-големият изследователски проект за сравняване на строителни материали в Европа, ние извършваме целенасочена работа за разработване на правилните строителни методи и строителни материали за осъществяване на здравословен начин на живот. Защото, ако създадете приятна обстановка на закрито, вашето физическо здраве също се подобрява. Нашата Баумит философия за здравословно обитаване се крепи на следните три стълба:
– добра изолация;
– осигуряване на чист въздух;
– използване ценностите на интериора.

Така че, ако при строителството разчитате на добра топлоизолация, здрави стени и усъвършенствана мазилка, вие създавате стабилен вътрешен климат. А точно това искаме всички: енергийно ефективен здравословен начин на живот, в съчетание с комфорт!

Внимание: през месец април и май на всеки 2 закупени кофи ЙонитКолор от 14 л. получавате една кофа от 5 л. бонус в избрания от вас цвят.

Може да харесате още...

Izolacii.eu