pixel

Къща със зелен покрив в Сеул цъфти като цвете

Къщата Хуа Хун в Сеул изглежда сякаш цъфти като цвете, разкривайки своя „хълмист“ зелен покрив така, сякаш е продължение на околния пейзаж. IROJE KHM Architects са проектирали къщата с идеята да хармонира с естествените околности и да позволи на своите обитатели да се чувстват свързани с природата “по един съвсем пряк начин”.

„Цъфтящата къща“ се намира в близост до градската планина в сърцето на столицата на Южна Корея. Тя е кацнала на стръмен наклон, който ловко е интегриран в дизайна. Вместо да имитира топологичната конфигурация на естествената околна среда, сградата се явява геометричен контрапункт на планинския пейзаж.

Формата на къщата е образувана чрез използването на неправилни многостени, които приличат на цветни венчелистчета, които бавно се отварят, за да разкрият интериора на конструкцията. Зелените площи са проектирани като архитектурен хълм, покрит с растителност, която се „просмуква“ в интериора. Това пространство е разделено на различни нива – преден двор-градина, вътрешен двор с градина, стъпаловидна градина, градина-водопад, градина на покрива и различни вертикални градини.

greentech.bg

 

Може да харесате още...