pixel

Klebsan използва синтетична смола за сигурна връзка между дървени стени и бетон

На пазара има няколко системи за свързване на дървена рамка или напречни ламинирани дървени стени към бетон. С Klebsan, Sihga предлага нова система, която позволява безопасно потапяне със синтетична смола. Предимство е лесното изпълнение.

Фабрично в дървените елементи се пробиват 30 мм отвори. Пробиването на бетон на място на строителната площадка е с диаметър 14 мм. Във всеки от тях се вкарват стъклен патрон и резбован прът. Регулиращият диск, който също е част от системата, помага да се създаде нивото между дървения елемент и бетона. Обичайните усилия за поставяне на нивелиращи плочи отдолу или инсталиране на изправен траверс се елиминират.

По време на самото монтиране на стена, съединителите се пълнят с двукомпонентна PUR синтетична смола. На финала се извършва позициониране на стената: поради собственото тегло на стената, смолата се натиска в пробивните отвори през удължителя на тръбата. При пукнатини в дървото, които са по-големи от милиметър, Sihga препоръчва да се използва подходяща втулка.

Системата се допълва от:
Klebsan Z с диск с диаметър 94 мм за поемане на опънните сили и
Klebsan Q с диаметър на диска 60 мм за поглъщане на странични сили.

Монтажното куфарче Klebsan включва всички компоненти и помощни средства, които са необходими за безопасно и лесно свързване на елементите. Те включват:
– свредлото Stabebo SDS за пробиване в стоманобетон;
– инструмент за настройка, който е необходим за монтажа на анкерите;
– патронен пистолет за въвеждане на смола;
– комплект за защита от дъжд, който позволява монтаж дори при лошо време.

Системата, разработена, произведена и патентована в Австрия, позволява пренасяне на голямо натоварване по ръбовете на бетонните елементи. А компресията обещава хомогенна и в същото време сигурна връзка на компонентите.

Може да харесате още...

Izolacii.eu