pixel

Когато удоволствието срещне комфорта

Baur Wohnfaszination

Първокласен ресторант в района на Боденското езеро е основно реновиран. Фокусът е поставен върху висококачествения дизайн на салона за гости. Визуално привлекателното и акустично ефективно изпълнение гарантира, че тези, които посещават Syrlin Speisewelt във Вайнгартен, могат да очакват не само кулинарно удоволствие, но и красив интериор и възможност за спокоен разговор.

Сухите стени и сухите тавани са хибридна конструкция от метални и дървени подконструкции с oриентирани дъски (OSB) и гипсокартон. Таванната система е на Vogl. За мазилката на стените изборът се спира на продукти от Dracholin, за цветните покрития – на материали от Sto.

Baur Wohnfaszination

Предизвикателства при планиране на акустиката

Основна задача на интериорните дизайнери под ръководството на Маркус Щрита е планирането на акустиката. “Предизвикателството бяха не само високите изисквания, но и голямата височина на помещението и размерите му, което наложи създаването на концепция, която да му придаде структура, за да се създаде приятна атмосфера”, обясняват създателите на дизайна от Baur Wohnfaszination. В допълнение към окачения таван с акустична мазилка и акустичните тавани Lignotrend, принос има и използването на много дърво, висококачествени тъкани и мебели.

Baur Wohnfaszination

Друга страст на интериорната дизайнерка Памела Баур са индивидуално проектираните разделители на помещения. Такава преграда може да се открие и в трапезариите на Syrlin. Дърво от ламели разделя двете зони на ресторанта. Идеята вълнува клиента от самото начало, но изпълнението се оказва по-сложно от очакваното. За да се поддържа тялото, което тежи около 770 килограма, е била необходима специална подконструкция. С помощта на ламелното дърво се постига пространствено разграничаване на двата салона с различни концепции.  Заведението запазва пропускливостта си, без обаче ресторантите да бъдат напълно разделени.

Снимки: Baur Wohnfaszination

Може да харесате още...

Izolacii.eu