pixel

Лекота при шпакловане със замазка от Sievert

Sievert

С пълнежния и лепилен разтвор SK light Sievert предлага в гамата си продукт, който е икономичен, лесен за употреба и многофункционален. SK leicht е подходящ за използване като мазилка или изолационна система; може да се използва за залепване, шпакловане или армиране.

SK light е универсалният талант в света на системата Akurit. Той може да се използва не само като лепило, армиращ или изравнителен разтвор, или като основна и завършваща мазилка, но и в цокъла благодарение на високата си водоотблъскваща способност.

Приложена като завършваща мазилка, SK leicht поставя и архитектурни акценти, какъвто беше неотдавна случаят с Römerforum в Андернах. В проекта за нова сграда на фондация “Анна-Ел” мазилката SK leicht е нанесена с дебелина на крайния слой от 3 mm като текстурирана мазилка, така че фасадата от композитна външна топлоизолация да изглежда като бетонна повърхност. Универсалната мазилка от Akurit се среща и като компонент в леките и первазни системи за мазилки (LP и SO), както и в композитните системи за външна топлоизолация (ETICS) с минерална армировка, т.е. системите Mineral, Massiv (и двете с минерална вата като изолационен материал), както и системите Natura (дървесни влакна) и Uni (полиуретан).

Sievert

Според Sievert SK light хармонира с другите компоненти на системата Akurit, като например вароциментовите мазилки от фамилията MEP, вароциментовата вътрешна мазилка KIP или вароциментовата мазилка за первази SLP-it SK leicht. Тя може да се използва и като армиращ слой за системата за изолационна мазилка Tri-O-Therm M. SK leicht може да се прилага както на закрито, така и на открито, например за реновиране на стари мазилки.

SK light влиза в перфектна комбинация с останалите компоненти на системата Mineral, базирана на минерална вата от Akurit. Тя е негорима в структурата на системата и е удостоена с екомаркировката “Син ангел” за дебелини на изолацията от 140 мм и повече. Изцяло минералният ETICS е също толкова ефективен срещу огън и пламък, колкото и срещу водорасли и гъбички. SK лесно поема защитата на фасадата от атмосферни влияния, а завършителните мазилки Hydrocon и силикатното покритие Hydrocon с тяхното управление на влагата осигуряват дълготрайно чисти и красиви фасади без заразяване с водорасли и гъбички.

Икономичен на дюбели

На строителната площадка системата Mineral на Akurit с SK light също се оказва система за спестяване на анкери. За проектите на ETICS  по препоръката за обработка на системата Mineral са необходими само четири дюбела на m², което е значително по-малко, отколкото при други системи ETICS. Това спестява на строителите материал, време и пари. При прилагането си SK light обещава преди всичко високи резултати. При лепене на изолационни плочи е достатъчно количество от 3,5 kg/m² в зависимост от условията на основата; за армиране с дебелина на слоя 5 mm разходът е 4,5 kg/m².

Снимки: Sievert

Може да харесате още...

Izolacii.eu