pixel

Лесно инсталиране на ESD под

StoPox

Проводимият уплътнител StoPox WL 3 впечатлява със своята универсалност, както и с лесното си и бързо приложение. Подходящ е за проводящи покрития от епоксидна смола, независимо дали са нови или стари. Дори върху изолиращи, непроводими подове, електрическата проводимост е достатъчна, за да се превърне един под в ESD. Минерални основи като бетон, магнезиева или циментова замазка също могат да бъдат запечатани без допълнителен проводящ слой.

Независимо дали става въпрос за електронната промишленост, производството на полупроводници или за производствени халета с опасност от експлозия: ESD подовете са необходими навсякъде, където електростатичният разряд (ESD = electrostatic discharge) представлява риск. Рационално и лесно за изпълнение решение е покритието с епоксидната смола StoPox WL 113. Тя може да се използва както при саниране, така и при ново строителство и печели по точки с високата си покривност. Лъскавата повърхност е изключително издръжлива и лесна за почистване. Системата е подходяща и за чисти помещения.

StoPox

Уплътнителят е с ниски емисии и има сертификат AgBB. Двукомпонентният материал се прилага бързо и лесно – ръчно или с безвъздушно устройство. Гланцираният лак на водна основа може да се използва и върху стари и нови електропроводими покрития от епоксидна смола. Минералните основи могат дори да бъдат обновявани с епоксидна смола, за да станат ESD подове. StoPox WL 113 има добра химическа устойчивост и висока стабилност на цвета. Той е паропропусклив, без мирис и не съдържа силикон, нонилфенол и бензилов алкохол. Освен това е устойчив на миграция на пластификатори и е проводим независимо от влажността (> 12% при 23°C).

Снимки: Sto

Може да харесате още...

Izolacii.eu